Az alföldi zsíros pogácsa elkészítéséhez először a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson. Utána az összes többi alapanyaggal együtt egy dagasztógépben 10 perc alatt alaposan kidolgozzuk a tésztát, és folpackkal lefóliázva 30 percet kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 2 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét egy éles késsel óvatosan beirdaljuk (max. 0,5-1 mm mélyen), hogy a sütés közben keletkező gázok ki tudjanak szabadulni a pogiból.
Egy 5 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a köménymaggal. A szaggatásból leeső tésztát újra tudjuk gyúrni, hogy még több pogit szaggathassunk.
Sütőpapírral bélelt tepsikre pakoljuk őket, egymástól 2 cm távolságra, és még 10 percet kelesztjük letakarva. Végezetül 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a pogácsákat, aztán mehetnek is a gulyás mellé. :)

- Elkészítési idő: 15 perc
- Kelesztési idő: 40 perc
- Sütési idő: 20 perc