Brutális kaják

Almáscideressertésstew

Almás cideres sertés stew

Hozzávalók
1 ek
liszt
só, bors
1 kg
csontozott sertéslapocka
4 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb hagyma
4 szál
zellerszár
2 szál
répa
350 ml
alma cider
2 ek
almaecet
friss zöldfűszer, csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
250 ml
alaplé
3 db
krumpli
2 db
alma

Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval és a borssal. A húst nagyobb, kb. 6 centis kockákra vágjuk és alaposan összeforgatjuk a fűszeres liszttel. Egy öntöttvas edényt felmelegítünk nagyon forróra és kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd ha kész, kivesszük őket.  A felkockázott hagymát, a répát és a zellerszárat az edényben visszamaradt zsiradékon néhány perc alatt megdinszteljük. Ha a hagyma megpuhult, rázúdítjuk a cidert és az almaecetet, majd mehet bele vissza a hús is. A zsályából, kakukkfűből és apetrezselyemből egy ilyen célra használható zsineggel kis csokrot kötünk, és ez is megy a stew-ba, majd az egészet felöntjük alaplével.
Lefedjük a tálat, aztán irány a 170 fokra előmelegített sütő és első körben 1,5 órán át sütjük a ragut. A krumplit közben meghámozzuk és felkockázzuk, majd a 1,5 óra elteltével hozzáadjuk araguhoz, ami ismét mehet a sütőbe újabb 30 percre. A fél óra elteltével beledobjuk  a meghámozott és kockákra vágott almát is, amivel újabb 10 percig sül az egész és kész is!

www.streetkitchen.hu

Egyszerre édes és sós ragu, kellemes ízek és abszolút ünnepi hangulat! Kell ennél több az ünnepek közeledtével? Naná, hogy nem!

Hozzávalók

4 személyre
1 ek
liszt
só, bors
1 kg
csontozott sertéslapocka
4 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb hagyma
4 szál
zellerszár
2 szál
répa
350 ml
alma cider
2 ek
almaecet
friss zöldfűszer, csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
250 ml
alaplé
3 db
krumpli
2 db
alma
A lisztet elkeverjük a sóval és a borssal. A húst nagyobb, kb. 6 centis kockákra vágjuk és alaposan összeforgatjuk a fűszeres liszttel. Egy öntöttvas edényt felmelegítünk nagyon forróra és kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd ha kész, kivesszük őket.  A felkockázott hagymát, a répát és a zellerszárat az edényben visszamaradt zsiradékon néhány perc alatt megdinszteljük. Ha a hagyma megpuhult, rázúdítjuk a cidert és az almaecetet, majd mehet bele vissza a hús is. A zsályából, kakukkfűből és apetrezselyemből egy ilyen célra használható zsineggel kis csokrot kötünk, és ez is megy a stew-ba, majd az egészet felöntjük alaplével.
Lefedjük a tálat, aztán irány a 170 fokra előmelegített sütő és első körben 1,5 órán át sütjük a ragut. A krumplit közben meghámozzuk és felkockázzuk, majd a 1,5 óra elteltével hozzáadjuk araguhoz, ami ismét mehet a sütőbe újabb 30 percre. A fél óra elteltével beledobjuk  a meghámozott és kockákra vágott almát is, amivel újabb 10 percig sül az egész és kész is!

Ha tetszett az Almás cideres sertés stew receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept