Alapreceptek

Almás-körtéskompótrummal

Almás-körtés kompót rummal

Hozzávalók
1 db
citrom
1 kg
alma
1 kg
körte
5 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
5 rúd
fahéj
200 ml
fehér rum
800 ml
víz

Elkészítés
Egy tálba hideg vizet öntünk, belenyomjuk a citrom levét, hogy a gyümölcsök ne barnuljanak meg, miután meghámoztuk őket. Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, a körtéket csak meghámozzuk, majd beáztatjuk a citromos vízbe a gyümölcsöket. Az almákat cikkekre vágjuk, a körték magházát kivágjuk, majd azt is felcikkezzük, és újra beáztatjuk citromos vízbe.
 A gyümölcsöket leszűrjük, majd az üvegekbe tesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a fahéjat, a rumot és a vizet felforraljuk, a keveréket ráöntjük a gyümölcsökre, majd egy réteg fóliát teszünk az üvegekre, mielőtt lezárjuk. Egy nagy edénybe tesszük a lezárt befőtteket, majd felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi az üvegek kétharmadáig ér. Forrástól számítva 30 percig főzzük a kompótokat, majd hagyjuk őket kihűlni.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Ha még nem készítettetek kompótot rummal és jó sok fahéjjal, akkor itt az ideje kipróbálni! A gyümölcsök magukba szívják a rumos-fűszeres keveréket, és így irtó finom lesz a végeredmény! :)

Hozzávalók

2 db 1 literes csatos üveghez
1 db
citrom
1 kg
alma
1 kg
körte
5 ek
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
5 rúd
fahéj
200 ml
fehér rum
800 ml
víz
Egy tálba hideg vizet öntünk, belenyomjuk a citrom levét, hogy a gyümölcsök ne barnuljanak meg, miután meghámoztuk őket. Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk, a körtéket csak meghámozzuk, majd beáztatjuk a citromos vízbe a gyümölcsöket. Az almákat cikkekre vágjuk, a körték magházát kivágjuk, majd azt is felcikkezzük, és újra beáztatjuk citromos vízbe.
 A gyümölcsöket leszűrjük, majd az üvegekbe tesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a fahéjat, a rumot és a vizet felforraljuk, a keveréket ráöntjük a gyümölcsökre, majd egy réteg fóliát teszünk az üvegekre, mielőtt lezárjuk. Egy nagy edénybe tesszük a lezárt befőtteket, majd felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi az üvegek kétharmadáig ér. Forrástól számítva 30 percig főzzük a kompótokat, majd hagyjuk őket kihűlni.
image does not exist

Ha tetszett az Almás-körtés kompót rummal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept