Az almás zellersaláta elkészítéséhez az almát megmossuk, negyedeljük, kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Azonnal meglocsoljuk pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A zellerszárakat megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony szeletekre karikázzuk. Ha nagyon rostos a zeller, a külső részét előtte érdemes lehúzni egy hámozóval.
Az öntethez egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a cukrot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az almát, a zellert és a durvára vágott diót a tejfölös keverékhez adjuk, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a hozzávalókat bevonja az öntet.
Lefedve legalább 15–30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Almászellersaláta
Ebben a salátában a gyümölcs édessége, a zeller enyhe fanyarsága és a pirított dió telt íze tökéletesen kiegészíti egymást. Könnyű, mégis ízgazdag köret vagy előétel, ami bármely évszakban megállja a helyét.
A zeller enyhén fűszeres íze, a dió pörkölt aromája és az alma üde édessége tökéletes harmóniát alkot a könnyű, tejfölös-majonézes öntettel. Remek köret sültek mellé, de magában is igazi frissítő falat.
Hozzávalók
Az öntethez
Elkészítés
Az almás zellersaláta elkészítéséhez az almát megmossuk, negyedeljük, kicsumázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Azonnal meglocsoljuk pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A zellerszárakat megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony szeletekre karikázzuk. Ha nagyon rostos a zeller, a külső részét előtte érdemes lehúzni egy hámozóval.
Az öntethez egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a cukrot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az almát, a zellert és a durvára vágott diót a tejfölös keverékhez adjuk, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a hozzávalókat bevonja az öntet.
Lefedve legalább 15–30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Így lesz a legszuperebb az almás zellersaláta
Ha ki szeretnéd hozni a maximumot ebből a salátából, az alábbi tanácsokat fogadd meg!
Válasszunk ropogós almát
Az alma a saláta egyik fő textúráját adja, ezért érdemes ropogós fajtát választani – például Granny Smith-et (savanykás), Gála vagy Jonagold almát (édesebb ízhez). Ha az alma túl puha, elmosódik a frissességérzet.
A zellert vékonyan szeleteljük
A szárzeller íze nyersen igen intenzív lehet, főleg ha vastagabb szálakat használunk. Ezért mindig a zsengébb, belsőbb részekből válasszunk, és nagyon vékonyra szeleteljük. A nagyobb szálakat lehámozhatjuk, hogy ne legyenek túl rostosak.
A diót pirítsuk meg
A dióból akkor hozhatjuk ki a legtöbbet, ha száraz serpenyőben, pár perc alatt enyhén megpirítjuk. Ez elmélyíti az ízét, és még ropogósabbá teszi – viszont figyeljünk, hogy ne égjen meg, mert könnyen keserűvé válik.
A majonéz és tejföl aránya variálható
Ha könnyedebb ízre vágyunk, növelhetjük a tejföl arányát a majonézhez képest, vagy akár az egészet lecserélhetjük natúr joghurtra. Ha viszont krémesebb, gazdagabb salátát szeretnénk, használjunk sűrű tejfölt (20%-osat) vagy görög joghurtot.
Az ízek pihenés után jobban összeérnek
Ez a saláta akkor a legfinomabb, ha keverés után legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Az alma és a zeller ekkor átveszi az öntet ízeit, és minden falat harmonikusabb lesz. Egy éjszakán át is nyugodtan pihenhet a hűtőben.
Ízesítsünk
Egy csipet cukor ellensúlyozza a tejföl savasságát és kiemeli az alma édességét, de ha az alma nagyon édes, akár el is hagyható. Ugyanígy a só és a bors mennyisége is ízlés szerint alakítható – frissen őrölt borsot használjunk, mert az sokkal aromásabb.
Adjunk hozzá extra összetevőket
Kéksajt vagy camembert: pikáns karaktert ad.
Szőlőszemek: édes, friss kontrasztot képeznek a zellerrel.
Aszalt áfonya vagy mazsola: különösen jól működik, ha kicsit savanykás az alma.
Pirítsuk meg az almát vagy a zellert egy kis vajon, ha meleg salátát szeretnénk.
Az almás zellersaláta mellett bőven van még olyan saláta, ami a nagy melegben jól tud esni! Itt is van még három recept!
Ha tetszett az Almás zellersaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!