A sütőtöksüti száraz hozzávalóit összekeverjük. A tojást a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük először az olajat, majd a tejet, végül jöhet bele a lisztes keverék is.
A sütőtökhúst villával összenyomkodjuk, és a masszához adjuk. Muffinformába, szilikonos sütőformába vagy tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
- Összesen: 40 perc

TIPP:
A sütőtök vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ezért szuper jó a gyerkőcöknek. Ez a finomság tökéletes lehet az uzsidobozba, hiszen másnap is nagyon finom (ha marad belőle).
Ajánlott életkor:
darabos ételt már gond nélkül fogyasztó, 1 év feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust!