Fantasztikus desszertek

Amibőlegyiselég:ittazóriáslinzer!

Amiből egy is elég: itt az óriás linzer!

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
100 g
porcukor
1 csipet
1 db
tojássárgája
1 - 2 ek
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
0.5 csomag
csomag sütőpor
A töltéshez
1 üveg
ribizlilekvár
200 g
vaj

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, amint összeállt, mehet is egy fóliába és be a hűtőbe. 30-40 perc pihentetés után, megfelezzük a tésztát és lisztezett felületen kb. 5-8 mm vastagságúra, és 28-30 cm átmérőjűre nyújtjuk. Egy piteformával kiszúrjuk mindkét linzert (vagy egy tányért ráhelyezünk és körbevágjuk), az egyik közepét pedig egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. 180 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük a linzerkarikákat. Amikor kihűltek a lapok, megtöltjük őket a lekvárral és összetapasztjuk a két karikát. Porcukorral megszórjuk és egy napot állni hagyjuk szeletelés előtt, hogy a tészta kissé megpuhulhasson és összeérjenek az ízek.

www.streetkitchen.hu

Ebben a receptben bizony több jó dolog is van. Egyrészt szert tehettek a tökéletes linzertészta receptjére, másrészt, mivel ez egy gigantikus méretű linzer, nem kell egyesével megformázni a linzerkarikákat, így rengeteg időt spóroltok magatoknak. És persze tökre vicces, ha valami kisebb vagy nagyobb, mint ahogy azt megszoktátok, szóval még jó fejnek is tűntök majd a vendégek előtt, ha elkészítitek! :D

Hozzávalók

1 23 cm átmérőjű linzerhez
A tésztához
300 g
liszt
100 g
porcukor
1 csipet
1 db
tojássárgája
1 - 2 ek
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
0.5 csomag
csomag sütőpor
A töltéshez
1 üveg
ribizlilekvár
200 g
vaj
Fotó: Szilágyi NóriA lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, amint összeállt, mehet is egy fóliába és be a hűtőbe. 30-40 perc pihentetés után, megfelezzük a tésztát és lisztezett felületen kb. 5-8 mm vastagságúra, és 28-30 cm átmérőjűre nyújtjuk. Egy piteformával kiszúrjuk mindkét linzert (vagy egy tányért ráhelyezünk és körbevágjuk), az egyik közepét pedig egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. 180 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük a linzerkarikákat. Amikor kihűltek a lapok, megtöltjük őket a lekvárral és összetapasztjuk a két karikát. Porcukorral megszórjuk és egy napot állni hagyjuk szeletelés előtt, hogy a tészta kissé megpuhulhasson és összeérjenek az ízek.

Ha tetszett az Amiből egy is elég: itt az óriás linzer! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept