
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe rakjuk majd lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk és belerakjuk a két formába úgy, hogy a forma szélére is jusson. Kibéleljük alufóliával, ebbe rakunk egy-egy adag száraz babot vagy más nehezéket és “vakon” sütjük őket 180 fokos sütőben kb. 6-7 percig, majd nehezék és alufólia nélkül, további 5 percig. A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra, a répát kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon elkezdjük őket pirítani. Sózzuk, borsozzuk, pár perc után pedig mehet hozzá a darált hús, majd ha már ez is lepirult, hozzáadjuk a passatát is. reszelünk bele kevés szerecsendiót, belekeverjük az angol mustárt és a zöldborsót is, majd addig kevergetjük és főzzük a ragut amíg minden megpuhul. A ragut az elősütött tésztákba halmozzuk, majd visszarakjuk a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.

A körethez a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, kicsit átpirítjuk majd beleszórjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel és hagyjuk, hogy megpuhuljon a zöldborsó. Beledobjuk a vajat, a mentaleveleket és botmixerrel pürésítjük a köretet. A megsült mini pitéket a mentás zöldborsópürével tálaljuk.