Húsos kaják

Arabosmarhahúspogácsatzatzikivelésfüstöltpaprikásbulgurral

Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral

Hozzávalók
A tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
300 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
A marhahúspogácsához
700 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
őrölt koriander
1.5 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
2
cm gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
A bulgurhoz
250 g
bulgur
500 ml
alaplé
1 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom

Elkészítés

Az arabos marhahúspogácsa első lépéseként a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, 10 percig hagyjuk állni, majd annyira kifacsarjuk, amennyire csak tudjuk. A joghurtot, az uborkát és a zúzott fokhagymát alaposan kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A darált marhahúst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó fűszerekkel, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával és az aprított korianderrel, majd 8 kicsi  pogácsára osztjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőmérsékleten 1-2 perc alatt kérgesítjük a pogácsákat az olívaolajon, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt felöntjük az alaplével, fűszerezzük a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és forrás után, alacsony hőmérsékleten addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen el nem itta a levét, majd félrehúzzuk, és lefedve 10 percig hagyjuk állni. A marhahúspogácsát a bulgurral és a tzatzikivel tálaljuk.

arabos-marhahuspogacsa-tzatzikivel-es-fustolt-paprikas-bulgurral
Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas ízvilágú recept:

Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal

Paradicsomos csirkecurry

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy keveredik kicsit a görögös, arabos és törökös ízvilág, de hidd el, hogy nagyon jól harmonizál az étel. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók

4 főre
A tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
300 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
őrölt bors
A marhahúspogácsához
700 g
darált marhahús
só, bors
1 tk
őrölt koriander
1.5 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
2
cm gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
koriander
2 ek
olívaolaj
A bulgurhoz
250 g
bulgur
500 ml
alaplé
1 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom

Az arabos marhahúspogácsa első lépéseként a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, 10 percig hagyjuk állni, majd annyira kifacsarjuk, amennyire csak tudjuk. A joghurtot, az uborkát és a zúzott fokhagymát alaposan kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A darált marhahúst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó fűszerekkel, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával és az aprított korianderrel, majd 8 kicsi  pogácsára osztjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőmérsékleten 1-2 perc alatt kérgesítjük a pogácsákat az olívaolajon, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt felöntjük az alaplével, fűszerezzük a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és forrás után, alacsony hőmérsékleten addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen el nem itta a levét, majd félrehúzzuk, és lefedve 10 percig hagyjuk állni. A marhahúspogácsát a bulgurral és a tzatzikivel tálaljuk.

arabos-marhahuspogacsa-tzatzikivel-es-fustolt-paprikas-bulgurral
Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas ízvilágú recept:

Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal

Paradicsomos csirkecurry

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

Ha tetszett az Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept