Az arabos marhahúspogácsa első lépéseként a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, 10 percig hagyjuk állni, majd annyira kifacsarjuk, amennyire csak tudjuk. A joghurtot, az uborkát és a zúzott fokhagymát alaposan kikeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A darált marhahúst alaposan összedolgozzuk a hozzá tartozó fűszerekkel, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával és az aprított korianderrel, majd 8 kicsi pogácsára osztjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőmérsékleten 1-2 perc alatt kérgesítjük a pogácsákat az olívaolajon, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
A bulgurt felöntjük az alaplével, fűszerezzük a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és forrás után, alacsony hőmérsékleten addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen el nem itta a levét, majd félrehúzzuk, és lefedve 10 percig hagyjuk állni. A marhahúspogácsát a bulgurral és a tzatzikivel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
Még több izgalmas ízvilágú recept:
Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel