Pulykamell receptek

Aszaltszilvávaltöltöttpulykamell

Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell sült krumplival

Hozzávalók
300 g
aszalt szilva
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
olívaolaj
1 tk
szárított rozmaring
800 g
pulykamellfilé
bors
200 ml
száraz fehérbor

Elkészítés
  1. Az aszalt szilvát és a fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük az olívaolajjal és a rozmaringgal, majd félrerakjuk.

  2. A pulykamellet megtisztítjuk és egy éles késsel megnyitjuk. Igyekszünk mindenhol egyenletesen vastagra vágni a húst, de egy klopfolóval óvatosan ki lehet egyengetni a vastagabb részeket. Ha erősen klopfoljuk, a hús szétesik, nem fogunk tudni dolgozni vele.

  3. A megnyitott szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük az aszalt szilvás tölteléket, úgy, hogy a hús széleit szabadon hagyjuk. A húst feltekerjük, majd egy konyhai madzaggal vagy fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket, amiket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A húsok alá öntjük a bort. 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolunk, és 220 fokon további 5 percig pirítjuk a tekercseket.

  4. Az elkészült húsokat 5 percig pihentetjük és korongokra szeleteljük, majd a kedvenc köretünkkel tálaljuk. Hasábburgonyával a legfinomabb.


www.streetkitchen.hu

Ez a fogás igazi családi klasszikus. Igaz, elsőre szokatlan a gyümölcs és a hús kombinációja, de ha kipróbáljuk, könnyen meg tudjuk szeretni és megjegyezzük jellegzetes, nagyon kellemes ízét.

Az aszalt szilvával töltött pulykamell bármikor bevethető, ha valami elegáns, mégis egyszerű húsételt szeretnél az asztalra tenni. A pulykamell önmagában hajlamos kiszáradni, de ha megtöltöd szaftos, édeskés aszalt szilvával, az nemcsak az állagát javítja, de ízben is sokkal izgalmasabb lesz.

Hozzávalók

4 főre
300 g
aszalt szilva
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
olívaolaj
1 tk
szárított rozmaring
800 g
pulykamellfilé
bors
200 ml
száraz fehérbor

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát és a fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük az olívaolajjal és a rozmaringgal, majd félrerakjuk.

  2. A pulykamellet megtisztítjuk és egy éles késsel megnyitjuk. Igyekszünk mindenhol egyenletesen vastagra vágni a húst, de egy klopfolóval óvatosan ki lehet egyengetni a vastagabb részeket. Ha erősen klopfoljuk, a hús szétesik, nem fogunk tudni dolgozni vele.

  3. A megnyitott szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük az aszalt szilvás tölteléket, úgy, hogy a hús széleit szabadon hagyjuk. A húst feltekerjük, majd egy konyhai madzaggal vagy fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket, amiket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. A húsok alá öntjük a bort. 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolunk, és 220 fokon további 5 percig pirítjuk a tekercseket.

  4. Az elkészült húsokat 5 percig pihentetjük és korongokra szeleteljük, majd a kedvenc köretünkkel tálaljuk. Hasábburgonyával a legfinomabb.


Ha tetszett az aszalt szilvával töltött pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése