Vegetáriánus ételek

Coleslaw,azamcsikkáposztasalátája

Coleslaw, az amcsik káposztasalátája

Hozzávalók
2 dl
habtejszín
A majonézhez
3 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 tk
1 tk
őrölt fehérbors
6 dl
semleges ízű étolaj
1 tk
citromlé
1 tk
jéghideg víz
A salátához
1 kg
káposzta
1 szál
kisebb répa
2 ek
fehérborecet
2 tk
porcukor
só, fehérbors

Elkészítés

A coleslaw elkészítése a házi majonézzel indul. Ehhez a tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Ügyeljünk arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adunk hozzá még egy kis citromlevet vagy mustárt.

A coleslaw következő lépéseként egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Reszelt sárgarépát adunk még hozzá, majd a házi majonéz felét is hozzáadjuk. A maradék majonéz 1-2 napot simán kibír a hűtőben.

Porcukrot, fehérborecetet és egy kis fehérborsot pakolunk még bele, majd az egészet összeforgatjuk. Elkeverjük benne a tejszínt is és ezzel a coleslaw el is készült.

coleslaw
Coleslaw (Fotó: Street Kitchen)

Mi mellé ajánljuk ezt a coleslaw receptet? Mutatjuk:

Hamburger házilag

Csípős csirkeszárny

Barna sörös oldalas

www.streetkitchen.hu

Csirkeszárnyak, burgerek, BBQ-szendvicsek és mindenféle grillkaják alapvető kísérője. Nem nagy ügy összedobni, mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

5 adaghoz
2 dl
habtejszín
A majonézhez
3 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 tk
1 tk
őrölt fehérbors
6 dl
semleges ízű étolaj
1 tk
citromlé
1 tk
jéghideg víz
A salátához
1 kg
káposzta
1 szál
kisebb répa
2 ek
fehérborecet
2 tk
porcukor
só, fehérbors

A coleslaw elkészítése a házi majonézzel indul. Ehhez a tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Ügyeljünk arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adunk hozzá még egy kis citromlevet vagy mustárt.

A coleslaw következő lépéseként egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Reszelt sárgarépát adunk még hozzá, majd a házi majonéz felét is hozzáadjuk. A maradék majonéz 1-2 napot simán kibír a hűtőben.

Porcukrot, fehérborecetet és egy kis fehérborsot pakolunk még bele, majd az egészet összeforgatjuk. Elkeverjük benne a tejszínt is és ezzel a coleslaw el is készült.

coleslaw
Coleslaw (Fotó: Street Kitchen)

Mi mellé ajánljuk ezt a coleslaw receptet? Mutatjuk:

Hamburger házilag

Csípős csirkeszárny

Barna sörös oldalas

Ha tetszett a Coleslaw, az amcsik káposztasalátája receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept