Street food

Azabbahagyhatatlansnack:nachostálsalsával

Az abbahagyhatatlan snack: nachos tál salsával

Hozzávalók
1 egész
grillcsirke
300 g
natúr tortilla chips (nachos)
100 g
savanyított jalapeno
200 g
cheddar sajt (vörös és fehér vegyesen)
A salsához
200 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb lilahagyma
0.5 db
citrom vagy lime kifacsart leve
0.5 csokor
friss koriander
olaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl
2 szál
újhagyma
1 db
avokádó
friss koriander

Elkészítés
A grillcsirkét darabjaira szedjük. Egy nagy tepsibe beleszórjuk a nachost és rápakoljuk a széttépett grillcsirkét. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Erre kerül ízlés szerint a savanyított jalapeno.  230 fokon, felső grillfokozaton 5-10 perc alatt összesütjük. Közben elkészítjük a salsát: egy késes aprítóba dobjuk a koktélparadicsomot, a fokhagymagerezdeket, a negyedelt lilahagymát és a koriandert, ráfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk  és kevés olajjal közepesen homogén állagúra aprítjuk, állni hagyjuk 10 percet, majd átszűrjük, hogy ne legyen annyira vizes állagú.  Ha elkészült a nachos, felszeletelt avokádóval tejföllel, apróra vágott újhagymával és friss korianderrel tálaljuk, mellé kínáljuk a salsát.

www.streetkitchen.hu

A nachos tál azért hálás műfaj, mert az alapja nyilvánvalóan bolti nachos lesz, ennek megfelelően magától értendő, hogy túl sok meló azért nem lesz vele. A salsa szintén pofonegyszerű, szóval ez a kaja ott van a legjobb party-ropogtatnivalók listáján!

Hozzávalók

8 személyre
1 egész
grillcsirke
300 g
natúr tortilla chips (nachos)
100 g
savanyított jalapeno
200 g
cheddar sajt (vörös és fehér vegyesen)
A salsához
200 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb lilahagyma
0.5 db
citrom vagy lime kifacsart leve
0.5 csokor
friss koriander
olaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl
2 szál
újhagyma
1 db
avokádó
friss koriander
A grillcsirkét darabjaira szedjük. Egy nagy tepsibe beleszórjuk a nachost és rápakoljuk a széttépett grillcsirkét. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Erre kerül ízlés szerint a savanyított jalapeno.  230 fokon, felső grillfokozaton 5-10 perc alatt összesütjük. Közben elkészítjük a salsát: egy késes aprítóba dobjuk a koktélparadicsomot, a fokhagymagerezdeket, a negyedelt lilahagymát és a koriandert, ráfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk  és kevés olajjal közepesen homogén állagúra aprítjuk, állni hagyjuk 10 percet, majd átszűrjük, hogy ne legyen annyira vizes állagú.  Ha elkészült a nachos, felszeletelt avokádóval tejföllel, apróra vágott újhagymával és friss korianderrel tálaljuk, mellé kínáljuk a salsát.

Ha tetszett az abbahagyhatatlan snack: nachos tál salsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept