Hirdetés
Hirdetés

Az abbahagyhatatlan snack: nachos tál salsával

A nachos tál azért hálás műfaj, mert az alapja nyilvánvalóan bolti nachos lesz, ennek megfelelően magától értendő, hogy túl sok meló azért nem lesz vele. A salsa szintén pofonegyszerű, szóval ez a kaja ott van a legjobb party-ropogtatnivalók listáján!
Hirdetés

Hozzávalók (8 személyre)

  •         1 egész grillcsirke
  •         300 g natúr tortilla chips (nachos)
  •         100 g savanyÍtott jalapeno
  •         200 g cheddar sajt (vörös és fehér vegyesen)

A salsához:

  • 200 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • fél citrom vagy lime kifacsart leve
  • fél csokor friss koriander
  • olaj

A tálaláshoz:

  • 200 g tejföl
  • 2 szál újhagyma
  • 1 avokádó
  • pár szál friss koriander

A grillcsirkét darabjaira szedjük. Egy nagy tepsibe beleszórjuk a nachost és rápakoljuk a széttépett grillcsirkét. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Erre kerül ízlés szerint a savanyított jalapeno.  230 fokon, felső grillfokozaton 5-10 perc alatt összesütjük. Közben elkészítjük a salsát: egy késes aprítóba dobjuk a koktélparadicsomot, a fokhagymagerezdeket, a negyedelt lilahagymát és a koriandert, ráfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk  és kevés olajjal közepesen homogén állagúra aprítjuk, állni hagyjuk 10 percet, majd átszűrjük, hogy ne legyen annyira vizes állagú.  Ha elkészült a nachos, felszeletelt avokádóval tejföllel, apróra vágott újhagymával és friss korianderrel tálaljuk, mellé kínáljuk a salsát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások