Alapreceptek

Azultimateantipastitál

Az ultimate antipasti tál

Hozzávalók
8 szelet
olasz szalámi
4 szelet
prosciutto sonka
5 - 6 szem
száras kapribogyó
6 - 8 szem
fekete olívabogyó
6 - 8 szem
zöld olívabogyó
2 ek
kapribogyó
4 - 5 levél
rukkola
A marinált paprikához
500 g
színes kaliforniai paprika
1 szál
újhagyma felszeltelve
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só, bors
A pácolt mozzarellához
200 g
mini mozzarella golyó
1 csokor
friss petrezselyem felaprítva
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
olaj
bors
A paradicsomos bruschettához
0.5 db
bagett 4 szeletbe vágva
3 - 4 szem
koktélparadicsom
250 g
ricotta
6 - 7 szem
szárított paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 tk
só, bors
4 - 5 levél
friss bazsalikom
A gorgonzolás crostinihez
4 szelet
3-4 mm vastagra vágott bagett
4 ek
gorgonzola

Elkészítés
A marinált paprikákhoz a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. Ekkor kivesszük és még forrón egy tálba rakjuk, fóliával lefedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük a héját, nagy darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük és fél órán át hagyjuk állni.
A pácolt mozzarella hozzávalóit szintén összekeverjük és ezt is minimum fél órát hagyjuk állni.A bruschettához a bagettszeleteket megpirítjuk. A szárított paradicsomot, ricottát, fokhagymát, olívaolajat egy aprítógépben krémesre zúzzuk, majd sózzuk, borsozzuk és megkenjük vele a pirított kenyérszeleteket. Felszeleteljük a koktélparikat és a bazsalikommal együtt a tetejére rakjuk.
A crostinihez a bagettszeleteket megpirítjuk, rárakjuk a gorgonzolát.Összerakjuk a tálat: egy nagy deszkán kis tálkába rakjuk a mozzarellát, a sült paprikát, a száras kaprit. Rusztikusan rápakoljuk a crostiniket, bruschettákat és a maradék helyre tesszük a sonkákat és a tetejükre szórjuk a kapribogyót, a kétféle olívabogyót, rukkolát és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Az ultimate antipasti tál[/caption]Ha tetszett az antipasti tál receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy igazán villantós előétellel meglepni a családot, akkor ez az olasz antipasti tál tökéletes lesz!

Hozzávalók

4 főre
8 szelet
olasz szalámi
4 szelet
prosciutto sonka
5 - 6 szem
száras kapribogyó
6 - 8 szem
fekete olívabogyó
6 - 8 szem
zöld olívabogyó
2 ek
kapribogyó
4 - 5 levél
rukkola
A marinált paprikához
500 g
színes kaliforniai paprika
1 szál
újhagyma felszeltelve
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só, bors
A pácolt mozzarellához
200 g
mini mozzarella golyó
1 csokor
friss petrezselyem felaprítva
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
olaj
bors
A paradicsomos bruschettához
0.5 db
bagett 4 szeletbe vágva
3 - 4 szem
koktélparadicsom
250 g
ricotta
6 - 7 szem
szárított paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
1 tk
só, bors
4 - 5 levél
friss bazsalikom
A gorgonzolás crostinihez
4 szelet
3-4 mm vastagra vágott bagett
4 ek
gorgonzola
A marinált paprikákhoz a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem feketedik a héja. Ekkor kivesszük és még forrón egy tálba rakjuk, fóliával lefedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük a héját, nagy darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük és fél órán át hagyjuk állni.
A pácolt mozzarella hozzávalóit szintén összekeverjük és ezt is minimum fél órát hagyjuk állni.A bruschettához a bagettszeleteket megpirítjuk. A szárított paradicsomot, ricottát, fokhagymát, olívaolajat egy aprítógépben krémesre zúzzuk, majd sózzuk, borsozzuk és megkenjük vele a pirított kenyérszeleteket. Felszeleteljük a koktélparikat és a bazsalikommal együtt a tetejére rakjuk.
A crostinihez a bagettszeleteket megpirítjuk, rárakjuk a gorgonzolát.Összerakjuk a tálat: egy nagy deszkán kis tálkába rakjuk a mozzarellát, a sült paprikát, a száras kaprit. Rusztikusan rápakoljuk a crostiniket, bruschettákat és a maradék helyre tesszük a sonkákat és a tetejükre szórjuk a kapribogyót, a kétféle olívabogyót, rukkolát és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Az ultimate antipasti tál[/caption]Ha tetszett az antipasti tál receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az ultimate antipasti tál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept