Tészták

Ázsiaicsirkéspirítottrizstészta

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Hozzávalók
300 g
rizstészta
50 - 150 ml
olaj
2 db
tojás
1 - 2 ek
szezámolaj
A csirkéhez
300 g
csirkemell
bors
1 ek
szezámolaj
0.5 ek
sötét szójaszósz
0.5 tk
keményítő
A zöldségekhez
100 g
répa
100 g
káposzta
200 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
100 g
csiperke gomba
3 gerezd
fokhagyma
1 - 1.5 db
chilipaprika
(ízlés szerint)
1
hüvelyknyi gyömbér
A szószhoz
75 ml
sötét szójaszósz
75 ml
víz
1 tk
keményítő

Elkészítés

A csirkét vékony csíkokra vágjuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a gyömbért pedig apró kockákra. A szószhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A rizstésztát a csomagolás instrukciói alapján beáztatjuk vagy megfőzzük (típusonként változik), majd leszűrjük és meglocsoljuk egy kevés olajjal hogy ne ragadjon össze.

Egy nagy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd mehet bele az olaj (folyamatosan adjunk majd hozzá több olajat, ha szükségesnek látjuk), beledobjuk a csirkét, és végig maximális hőfokon pirítjuk 3-4 percig, majd jöhet hozzá az összes zöldség. Addig pirítjuk erős lángon, amíg szép pörzsanyagot nem kapott, de még épphogy roppannak a zöldségek. Félrehúzzuk a zöldséget (vagy ha szeretnénk, ki is szedhetjük), a tojásokat a füstölgő serpenyőbe öntjük, és széttörve a sárgáját, elkeverjük és szárazra pirítjuk (ha kivettük a zöldségeket, akkor most tegyük vissza). Ezután jöhet bele a tészta, 1-2 perc pirítás után ráöntjük a szószt, ami a keményítő miatt sűrűsödni fog és szépen bevonja a tésztánkat. Ezzel is 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd meglocsoljuk a szezámolajjal, és fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az étel könnyen beilleszthető egy diétába, a rizstészta miatt nem vészes a szénhidráttartalma, sok benne a zöldség, és még a csirke is ott van mint fehérjeforrás. Diétás, mégis totális ízbomba.

Hozzávalók

3 - 3 főre
300 g
rizstészta
50 - 150 ml
olaj
2 db
tojás
1 - 2 ek
szezámolaj
A csirkéhez
300 g
csirkemell
bors
1 ek
szezámolaj
0.5 ek
sötét szójaszósz
0.5 tk
keményítő
A zöldségekhez
100 g
répa
100 g
káposzta
200 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
100 g
csiperke gomba
3 gerezd
fokhagyma
1 - 1.5 db
chilipaprika
(ízlés szerint)
1
hüvelyknyi gyömbér
A szószhoz
75 ml
sötét szójaszósz
75 ml
víz
1 tk
keményítő

A csirkét vékony csíkokra vágjuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a gyömbért pedig apró kockákra. A szószhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A rizstésztát a csomagolás instrukciói alapján beáztatjuk vagy megfőzzük (típusonként változik), majd leszűrjük és meglocsoljuk egy kevés olajjal hogy ne ragadjon össze.

Egy nagy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd mehet bele az olaj (folyamatosan adjunk majd hozzá több olajat, ha szükségesnek látjuk), beledobjuk a csirkét, és végig maximális hőfokon pirítjuk 3-4 percig, majd jöhet hozzá az összes zöldség. Addig pirítjuk erős lángon, amíg szép pörzsanyagot nem kapott, de még épphogy roppannak a zöldségek. Félrehúzzuk a zöldséget (vagy ha szeretnénk, ki is szedhetjük), a tojásokat a füstölgő serpenyőbe öntjük, és széttörve a sárgáját, elkeverjük és szárazra pirítjuk (ha kivettük a zöldségeket, akkor most tegyük vissza). Ezután jöhet bele a tészta, 1-2 perc pirítás után ráöntjük a szószt, ami a keményítő miatt sűrűsödni fog és szépen bevonja a tésztánkat. Ezzel is 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd meglocsoljuk a szezámolajjal, és fogyasztjuk.

Ha tetszett az Ázsiai csirkés pirított rizstészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept