Torták

Azta!Ittatiramisuombretorta

Azta! Itt a tiramisu ombre torta

Hozzávalók
A piskótához
230 g
cukor
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
220 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A kakaós részhez 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor + 1 ek tej
A sziruphoz
100 ml
espresso
100 g
cukor
A krémhez
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
600 g
mascarpone
A csokis részhez
60 g
olvasztott étcsokoládé
A kávés részhez
20 ml
víz
1.5 ek
instant kávé
A díszítéshez
50 g
olvasztott étcsokoládé
0.5 mk
olaj (pár csepp)
230 g
vaj
150 g
vaj

Elkészítés
Fotó: Szilágyi Nóri
A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a masszához keverjük ezt is. A tészta egyik felét egy 18 cm átmérőjű formába simítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ezt a masszát egy másik formába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. A sziruphoz a lefőzött kávét összekeverjük a cukorral, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét is. A krémet 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vízben feloldott kávét, a másikba pedig az olvasztott étcsokit. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk a kávésziruppal. A lapokat egymásra rétegezzük (sötét-világos-sötét-világos) és rétegenként kenünk közéjük a háromféle krémből. A díszítéshez való olvasztott étcsokit elkeverjük az olajjal és lecsorgatjuk vékony sugárban a torta szélén.  A maradék krémet habzsákokba töltjük. A csokis krémmel körbekenjük a torta alsó részét, a kávéssal a középső részt a natúrral pedig a felső részt. Nem baj ha a rétegek kicsit összemosódnak, ettől lesz átmenetes színű a tortánk. A maradék krémmel díszítjük a torta tetejét, és kevés kakaóport szórunk rá. (Amennyiben nincs habzsákunk, csak kenjük körbe a tortát a háromféle krémmel, így kissé márványos lesz a torta).
Fotó: Szilágyi Nóri

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Felejtsétek el, hogy a fodrászhoz indultok, ha ombrét szeretnétek! Készítsétek el inkább ezt a tiramisu tortát, ami arról nem beszélve, hogy gyönyörű, még isteni finom is! Ombre és egy finom kávé, plusz süti...ilyen kombót egyik szalonban sem kaptok! :D

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A piskótához
230 g
cukor
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
3 ek
tej
220 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
A kakaós részhez 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor + 1 ek tej
A sziruphoz
100 ml
espresso
100 g
cukor
A krémhez
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
600 g
mascarpone
A csokis részhez
60 g
olvasztott étcsokoládé
A kávés részhez
20 ml
víz
1.5 ek
instant kávé
A díszítéshez
50 g
olvasztott étcsokoládé
0.5 mk
olaj (pár csepp)
230 g
vaj
150 g
vaj
Fotó: Szilágyi Nóri
A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a masszához keverjük ezt is. A tészta egyik felét egy 18 cm átmérőjű formába simítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ezt a masszát egy másik formába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. A sziruphoz a lefőzött kávét összekeverjük a cukorral, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét is. A krémet 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vízben feloldott kávét, a másikba pedig az olvasztott étcsokit. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és mindegyiket meglocsoljuk a kávésziruppal. A lapokat egymásra rétegezzük (sötét-világos-sötét-világos) és rétegenként kenünk közéjük a háromféle krémből. A díszítéshez való olvasztott étcsokit elkeverjük az olajjal és lecsorgatjuk vékony sugárban a torta szélén.  A maradék krémet habzsákokba töltjük. A csokis krémmel körbekenjük a torta alsó részét, a kávéssal a középső részt a natúrral pedig a felső részt. Nem baj ha a rétegek kicsit összemosódnak, ettől lesz átmenetes színű a tortánk. A maradék krémmel díszítjük a torta tetejét, és kevés kakaóport szórunk rá. (Amennyiben nincs habzsákunk, csak kenjük körbe a tortát a háromféle krémmel, így kissé márványos lesz a torta).
Fotó: Szilágyi Nóri

Ha tetszett az azta! itt a tiramisu ombre torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése