A bacon burger első lépéseként a húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, 4 egyforma gombócot formázunk belőle és félretesszük.
A majonézhez minden összetevőt belerakunk egy magas falú mérőpohárba. Botmixerrel először az alját lassú fokozaton összemixeljük, aztán átváltunk gyors üzemmódra és a botmixert néha megemelve krémes állagúra keverjük a majonézt.
A baconszeleteket ropogósra pirítjuk a grill rostlapján, majd a kisült zsírban elkezdjük megsütni a húspogácsákat is. Fordítás előtt sózzuk, borsozzuk, majd ha megfordítottuk, rápakoljuk a sajtot, egy kis vizet öntünk alá és lefedjük. Erre a trükkre azért van szükség, hogy a sajt megolvadjon, de a hús ne süljön túl. A kettévágott bucik mindkét felét megvajazzuk és ezeket is megpirítjuk a grillen, majd a maradék vajon a vastagabbra szeletelt hagymát is megsütjük.
Nincs más hátra, mint az összeállítás: a zsemle aljára kenünk egy kevés majonézt, erre jöhet a húspogácsa és a bacon. Ráteszünk egy szelet sült hagymát és egy jó adag madársalátát, majd a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk a sort.

- Elkészítési idő: 30 perc