Szendvics

Baconburgerpikánsházimajonézzel

Bacon burger pikáns házi majonézzel

Hozzávalók
A húspogácsához
500 g
darált marhahús
30 g
marhacsontvelő
só, bors
A majonézhez
1 db
tojás
1 tk
dijoni mustár
0.5 db
citrom leve
kb. 200 ml étolaj
1 csipet
1 csipet
őrölt bors
1 ek
édes, enyhén csípős szósz
Az összeállításhoz
12 szelet
bacon
8 szelet
cheddar sajt
4 db
hamburgerbuci
2 ek
puha vaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
50 g
madársaláta

Elkészítés

A bacon burger első lépéseként a húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, 4 egyforma gombócot formázunk belőle és félretesszük.

A majonézhez minden összetevőt belerakunk egy magas falú mérőpohárba. Botmixerrel először az alját lassú fokozaton összemixeljük, aztán átváltunk gyors üzemmódra és a botmixert néha megemelve krémes állagúra keverjük a majonézt.

A baconszeleteket ropogósra pirítjuk a grill rostlapján, majd a kisült zsírban elkezdjük megsütni a húspogácsákat is. Fordítás előtt sózzuk, borsozzuk, majd ha megfordítottuk, rápakoljuk a sajtot, egy kis vizet öntünk alá és lefedjük. Erre a trükkre azért van szükség, hogy a sajt megolvadjon, de a hús ne süljön túl. A kettévágott bucik mindkét felét megvajazzuk és ezeket is megpirítjuk a grillen, majd a maradék vajon a vastagabbra szeletelt hagymát is megsütjük.

Nincs más hátra, mint az összeállítás: a zsemle aljára kenünk egy kevés majonézt, erre jöhet a húspogácsa és a bacon. Ráteszünk egy szelet sült hagymát és egy jó adag madársalátát, majd a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk a sort.

bacon-burger-pikans-hazi-majonezzel
Bacon burger pikáns házi majonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha nem éred be egyetlen grillrecepttel, akkor ezeket is csekkold Bürgés Tomitól:

Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny

Bacon burger pikáns házi majonézzel 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Grillparti hamburger nélkül? Naná, hogy nem! Ezúttal egy „mindent bele” sajtos-baconös verziót mutatok, amiben még a vöröshagymát is meggrilleztem.

Hozzávalók

4 főre
A húspogácsához
500 g
darált marhahús
30 g
marhacsontvelő
só, bors
A majonézhez
1 db
tojás
1 tk
dijoni mustár
0.5 db
citrom leve
kb. 200 ml étolaj
1 csipet
1 csipet
őrölt bors
1 ek
édes, enyhén csípős szósz
Az összeállításhoz
12 szelet
bacon
8 szelet
cheddar sajt
4 db
hamburgerbuci
2 ek
puha vaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
50 g
madársaláta

A bacon burger első lépéseként a húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, 4 egyforma gombócot formázunk belőle és félretesszük.

A majonézhez minden összetevőt belerakunk egy magas falú mérőpohárba. Botmixerrel először az alját lassú fokozaton összemixeljük, aztán átváltunk gyors üzemmódra és a botmixert néha megemelve krémes állagúra keverjük a majonézt.

A baconszeleteket ropogósra pirítjuk a grill rostlapján, majd a kisült zsírban elkezdjük megsütni a húspogácsákat is. Fordítás előtt sózzuk, borsozzuk, majd ha megfordítottuk, rápakoljuk a sajtot, egy kis vizet öntünk alá és lefedjük. Erre a trükkre azért van szükség, hogy a sajt megolvadjon, de a hús ne süljön túl. A kettévágott bucik mindkét felét megvajazzuk és ezeket is megpirítjuk a grillen, majd a maradék vajon a vastagabbra szeletelt hagymát is megsütjük.

Nincs más hátra, mint az összeállítás: a zsemle aljára kenünk egy kevés majonézt, erre jöhet a húspogácsa és a bacon. Ráteszünk egy szelet sült hagymát és egy jó adag madársalátát, majd a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk a sort.

bacon-burger-pikans-hazi-majonezzel
Bacon burger pikáns házi majonézzel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha nem éred be egyetlen grillrecepttel, akkor ezeket is csekkold Bürgés Tomitól:

Mézes-mustáros grillezett csirkeszárny

Bacon burger pikáns házi majonézzel 

Ha tetszett a Bacon burger pikáns házi majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept