Brutális kaják

Baconmorzsábaforgatottsertésszűzlencsefalafellelésfetakrémmel

Baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel

Hozzávalók
A húshoz
150 g
szeletelt bacon
600 g
sertésszűz
3 ek
A savanyított hagymához
50 ml
10%-os ételecet
150 ml
víz
1 ek
kristálycukor
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
A fetakrémhez
200 g
feta
100
natúr joghurt
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom
2 ek
olívaolaj
A falafelhez
250 g
vörös lencse
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
füstölt paprika
0.5 tk
római kömény
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 tk
finomliszt
A tálaláshoz
néhány levél petrezselyemzöld

Elkészítés

A szeletelt bacont 180 fokos air fryerben kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd papírral bélelt tányérba szedjük, és ha kicsit hűlt, egy késes aprítóban morzsává törjük. 

A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és felforraljuk. A lila hagymát félfőre vágjuk, ráborítjuk a savanyítólevet, aztán félretesszük.

A vörös lencsét fél órára beáztatjuk hideg vízbe. 

A fetakrémhez egy késes aprítóba morzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk  a görög joghurtot, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk és az olívaolajjal együtt krémesre zúzzuk.

A falafelhez a leszűrt lencsét késes aprítóba rakjuk a feldarabolt vöröshagymával, a fokhagymával és a citromlével együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajjal és a liszttel együtt lezúzzuk. Semmiképp ne legyen a végeredmény túl pépes, pont akkor hagyjuk abba, mikor épp formázható és nem esik szét. Vizes kézzel golflabda méretű golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt air fryerben 160 fokon 20-25 percig sütjük.

A hús elkészítése és tálalás

A szüzet sózzuk és megkenjük a BBQ szósz felével, és mehet ez is az air fryerbe először 2 percre 200 fokon. Aztán lejjebb vesszük a hőmérsékletet 130 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük. Végül még átkenjük a maradék BBQ-val, beleforgatjuk a baconmorzsába, és tálalunk. A tányér aljára mehet a fetakrém, rá a lencsefalafel és a vastagabb érmékre vágott szűz, és a savanyított hagymával, valamint néhány levél petrezselyemmel díszítjük.

baconmorzsaba-forgatott-sertesszuz (1)
Baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Fixen nem eszik sokan falafelként a lencsét újévkor, pedig ha így indítjátok az évet, meg dobtok mellé egy baconös sertésszüzet is, tuti szerencsések lesztek!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
150 g
szeletelt bacon
600 g
sertésszűz
3 ek
A savanyított hagymához
50 ml
10%-os ételecet
150 ml
víz
1 ek
kristálycukor
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
A fetakrémhez
200 g
feta
100
natúr joghurt
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom
2 ek
olívaolaj
A falafelhez
250 g
vörös lencse
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
0.5 tk
füstölt paprika
0.5 tk
római kömény
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 tk
finomliszt
A tálaláshoz
néhány levél petrezselyemzöld

A szeletelt bacont 180 fokos air fryerben kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd papírral bélelt tányérba szedjük, és ha kicsit hűlt, egy késes aprítóban morzsává törjük. 

A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és felforraljuk. A lila hagymát félfőre vágjuk, ráborítjuk a savanyítólevet, aztán félretesszük.

A vörös lencsét fél órára beáztatjuk hideg vízbe. 

A fetakrémhez egy késes aprítóba morzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk  a görög joghurtot, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk és az olívaolajjal együtt krémesre zúzzuk.

A falafelhez a leszűrt lencsét késes aprítóba rakjuk a feldarabolt vöröshagymával, a fokhagymával és a citromlével együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajjal és a liszttel együtt lezúzzuk. Semmiképp ne legyen a végeredmény túl pépes, pont akkor hagyjuk abba, mikor épp formázható és nem esik szét. Vizes kézzel golflabda méretű golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt air fryerben 160 fokon 20-25 percig sütjük.

A hús elkészítése és tálalás

A szüzet sózzuk és megkenjük a BBQ szósz felével, és mehet ez is az air fryerbe először 2 percre 200 fokon. Aztán lejjebb vesszük a hőmérsékletet 130 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük. Végül még átkenjük a maradék BBQ-val, beleforgatjuk a baconmorzsába, és tálalunk. A tányér aljára mehet a fetakrém, rá a lencsefalafel és a vastagabb érmékre vágott szűz, és a savanyított hagymával, valamint néhány levél petrezselyemmel díszítjük.

baconmorzsaba-forgatott-sertesszuz (1)
Baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Ha tetszett a Baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept