A szeletelt bacont 180 fokos air fryerben kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd papírral bélelt tányérba szedjük, és ha kicsit hűlt, egy késes aprítóban morzsává törjük.
A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és felforraljuk. A lila hagymát félfőre vágjuk, ráborítjuk a savanyítólevet, aztán félretesszük.
A vörös lencsét fél órára beáztatjuk hideg vízbe.
A fetakrémhez egy késes aprítóba morzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk és az olívaolajjal együtt krémesre zúzzuk.
A falafelhez a leszűrt lencsét késes aprítóba rakjuk a feldarabolt vöröshagymával, a fokhagymával és a citromlével együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajjal és a liszttel együtt lezúzzuk. Semmiképp ne legyen a végeredmény túl pépes, pont akkor hagyjuk abba, mikor épp formázható és nem esik szét. Vizes kézzel golflabda méretű golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt air fryerben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
A hús elkészítése és tálalás
A szüzet sózzuk és megkenjük a BBQ szósz felével, és mehet ez is az air fryerbe először 2 percre 200 fokon. Aztán lejjebb vesszük a hőmérsékletet 130 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük. Végül még átkenjük a maradék BBQ-val, beleforgatjuk a baconmorzsába, és tálalunk. A tányér aljára mehet a fetakrém, rá a lencsefalafel és a vastagabb érmékre vágott szűz, és a savanyított hagymával, valamint néhány levél petrezselyemmel díszítjük.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Pihentetés: 30 perc