Csirkemell receptek

Baconöscsirkenyárs

Baconös csirkenyárs
Baconös csirkenyárs

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
100 g
szeletelt bacon
bors
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 mk
fokhagymapor
2 ek
étolaj

Elkészítés
  1. A csirkemellet 3-4 cm-es darabokra vágjuk és nyársra húzzuk úgy, hogy az első darab husi előtt felszúrjuk a nyársra egy szelet bacon elejét, és mint egy szalag, S alakban hajtogatjuk minden egyes hús után. 

  2. A fűszereket kikeverjük az olajjal és lekenjük vele a nyársakat, majd 220 fokra előmelegített, grillfunkciós sütőbe rakjuk 20 percre. 

  3. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

Ez az a kajatípus, amitől az ember hirtelen elkezd a nyár után vágyakozni, még novemberben is. A bacon és a csirke tökéletes páros: az egyik szaftos, a másik ropogós, és együtt olyan illatot árasztanak, hogy a szomszéd is „véletlenül” átjön egy sörrel.

Ha valami egyszerű, de ütős kajára vágysz, a baconos csirkenyárs jó választás. A szaftos csirkehúst a ropogósra sült bacon teszi ellenállhatatlanná, miközben a füstös íz szépen átjárja a húst. Egy kis friss salátával vagy fokhagymás tejföllel tálalva tökéletes grill- vagy vacsorafogás, amitől biztosan nem marad senki éhes.

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemellfilé
100 g
szeletelt bacon
bors
1 mk
füstölt fűszerpaprika
1 mk
fokhagymapor
2 ek
étolaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet 3-4 cm-es darabokra vágjuk és nyársra húzzuk úgy, hogy az első darab husi előtt felszúrjuk a nyársra egy szelet bacon elejét, és mint egy szalag, S alakban hajtogatjuk minden egyes hús után. 

  2. A fűszereket kikeverjük az olajjal és lekenjük vele a nyársakat, majd 220 fokra előmelegített, grillfunkciós sütőbe rakjuk 20 percre. 

  3. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.


Baconös csirkenyárs
Baconös csirkenyárs (Fotó: Street Kitchen)

A baconos csirkenyárs a klasszikus „mindenki kedvence” kategória: laktató, gyorsan elkészül, és az illata már a sütés elején garantáltan mindenkit a konyhába csalogat. A füstös bacon, a szaftos csirke és egy kis friss zöldfűszer együttese olyan kombináció, amit nem lehet megunni. Akár hétvégén, akár hétköznap vacsorára is tökéletes választás.


Egyszerű, nagyszerű, abbahagyhatatlan – így lehetne röviden összefoglalni a baconos csirkenyárs történetét. A ropogósra sült bacon és a puha csirkehús együtt igazán ütős, amit alig pár perc alatt elkészíthetsz. Rizzsel, salátával vagy pitával is működik, és garantáltan az asztal sztárja lesz.

Ha húsimádó vagy, akkor a baconos csirkenyárs mellett van még csirkés receptünk, ami be fog jönni!

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Tejfölös csirke tikka masala

Zöldséges-csirkés egytálétel air fryerben

Ha tetszett a baconös csirkenyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése