Ennél a csirke receptnél először a mellet kb. 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A krémsajtot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt összekeverjük, és 2-2 evőkanálnyit rakunk belőle a húsok tetejére, amiket aztán körbetekerünk baconnel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húst. Mellé rakjuk a megtisztított zöldbabot, amit összeforgatunk egy kevés sóval, borssal, olívaolajjal, chilipehellyel, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Közben a bulgurt bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután összekeverjük a sült zöldbabbal, friss bazsalikommal, sóval, borssal, citromhéjjal, citromlével, egy kevés olívaolajjal és a pirított mandulalapocskákkal. A sült csirkével tálaljuk.
