Húsételek

Baconös-krémsajtoscsirkesültzöldbabosbulgursalátával

Baconös-krémsajtos csirke sült zöldbabos bulgursalátával

Hozzávalók
A csirkéhez
1 db
csirkemell
só, bors
olaj
250 g
krémsajt
0.25 db
szerecsendió
15 g
reszelt parmezán
1 gerezd
fokhagyma
6 - 8 szelet
bacon
A salátához
300 g
friss zöldbab
só, bors
olívaolaj
1 nagy csipet
chilipehely
150 g
bulgur
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve és héja
4 - 5 ek
pirított, szeletelt mandula

Elkészítés

Ennél a csirke receptnél először a mellet kb. 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A krémsajtot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt összekeverjük, és 2-2 evőkanálnyit rakunk belőle a húsok tetejére, amiket aztán körbetekerünk baconnel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húst. Mellé rakjuk a megtisztított zöldbabot, amit összeforgatunk egy kevés sóval, borssal, olívaolajjal, chilipehellyel, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. 

Közben a bulgurt bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután összekeverjük a sült zöldbabbal, friss bazsalikommal, sóval, borssal, citromhéjjal, citromlével, egy kevés olívaolajjal és a pirított mandulalapocskákkal. A sült csirkével tálaljuk.

csirke

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tudom, tudom, ez is egy csirkemellből készült recept, de higgyétek el, tényleg nagyon szaftoooooos és ízbomba lesz a végeredmény!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
1 db
csirkemell
só, bors
olaj
250 g
krémsajt
0.25 db
szerecsendió
15 g
reszelt parmezán
1 gerezd
fokhagyma
6 - 8 szelet
bacon
A salátához
300 g
friss zöldbab
só, bors
olívaolaj
1 nagy csipet
chilipehely
150 g
bulgur
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve és héja
4 - 5 ek
pirított, szeletelt mandula

Ennél a csirke receptnél először a mellet kb. 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A krémsajtot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt összekeverjük, és 2-2 evőkanálnyit rakunk belőle a húsok tetejére, amiket aztán körbetekerünk baconnel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húst. Mellé rakjuk a megtisztított zöldbabot, amit összeforgatunk egy kevés sóval, borssal, olívaolajjal, chilipehellyel, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. 

Közben a bulgurt bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután összekeverjük a sült zöldbabbal, friss bazsalikommal, sóval, borssal, citromhéjjal, citromlével, egy kevés olívaolajjal és a pirított mandulalapocskákkal. A sült csirkével tálaljuk.

csirke

Ha tetszett a Baconös-krémsajtos csirke sült zöldbabos bulgursalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept