A baconös krumplirózsa elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, zöldséggyaluval 2 mm-es szeletekre vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Ráöntjük az olvasztott vajat, ízesítjük sóval, borssal és fokhagymaporral, majd jól elkeverjük.
Egy szelet bacont kiterítünk egy deszkára és elkezdjük befedni a végéig burgonyaszeletekkel úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Szorosan felgöngyöljük, hogy kiadja a rózsa formát és beleállítjuk egy muffinsütő forma egyik mélyedésébe. Így járunk el az összes bacon- és burgonyaszelettel, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután a sütőformát a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20-25 percre, míg ropogósra sül a burgonya. Tálalásnál vékony karikákra vágott újhagymával szórjuk meg.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20-25 perc