A száraz keverék alapanyagait összekeverjük. A nedves keverék alapanyagait egy turmixgépben pürésítjük, majd alaposan összekeverjük a száraz keverékkel. Egy tapadásmentes loaf formába öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre.
Nyilván ebben a receptben is úgy variáljátok a fehérje ízesítését, ahogy szeretnétek, használhattok mogyorósat, banánosat, csokisat és még sokfélét, ám én most maradtam az egyszerű vaníliásnál.
Cukormentes
Hozzávalók
1 darab 10x30 cm-es kenyérsütő formához
A száraz keverékhez
90 g
zabliszt
3
adagolókanál fehérjepor
(vaníliás)
0.5 tk
szódabikarbóna
1.5 tk
sütőpor
3 tk
fahéj
60 g
törökmogyoró
(darálva)
60 g
törökmogyoró
(egészben)
A nedves keverékhez
2 db
tojásfehérje
60 ml
mandulatej
3 közepes
banán
(350 g)
120 g
alma
A száraz keverék alapanyagait összekeverjük. A nedves keverék alapanyagait egy turmixgépben pürésítjük, majd alaposan összekeverjük a száraz keverékkel. Egy tapadásmentes loaf formába öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre.
Proteines banánkenyér törökmogyoróval
Ha tetszett a Proteines banánkenyér törökmogyoróval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!