Brutális kaják

Barnasörös,gombás,marhahúsospásztorpiteédesburgonyával

Barna sörös, gombás, marhahúsos pásztorpite édesburgonyával

Hozzávalók
A raguhoz
Az édesburgonya-püréhez
750 g
édesburgonya
70 ml
tej
3 db
tojássárgája
50 g
cheddar sajt
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
angolzeller
(50 g/szál)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 ml
marhaalaplé
500 g
darált marhahús
3 ág
kakukkfű
200 ml
barna sör
300 g
barna csiperkegomba
só, bors
2 ek
worcestershire-szósz
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
A tetejére
50 g
cheddar sajt
60 g
vaj

Elkészítés

A különleges marhahúsos pásztorpite elkészítéséhez a felkockázott édesburgonyát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük.

A felaprított hagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni az olajon, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. 3-4 perc után mehet bele a felszeletelt zeller és sárgarépa, felöntjük alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

Az időközben megpuhult édesburgonyát leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy burgonyatörővel összetörjük, és belekeverjük a vajat és a tejet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojássárgájákat, és sózzuk, borsozzuk. 

A ragualapba belekeverjük a darált marhahúst és a kakukkfüvet, fakanállal kicsit feltörjük, és 4-5 percig főzzük, amíg megpirul. Felöntjük barna sörrel, és pár perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, és 3 percig pirítjuk. Ezután kivesszük belőle a kakukkfűágat, és beleöntjük a paradicsomot. Összekeverjük, lefedjük és felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt, és fedő nélkül pároljuk 15-20 percig, amíg be nem sűrűsödik.

Egy 20 x 30 cm-es, tűzálló edénybe kanalazzuk a marhahúsos keveréket. A tetejére kenjük az édesburgonya-pürét, és egy kanál hátával mintákat alakítunk ki benne. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk pihenni 15 percet, hogy szebben lehessen szeletelni.

barna-soros-gombas-marhahusos-pasztorpite (2)
Barna sörös, gombás, marhahúsos pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: kb. 30 perc 
  • Pihentetés: 15 perc 

www.streetkitchen.hu

Igazi őszi comfort food a hűvösebb estékre, egyenesen a ködös Albionból.

Hozzávalók

6 főre
A raguhoz
Az édesburgonya-püréhez
750 g
édesburgonya
70 ml
tej
3 db
tojássárgája
50 g
cheddar sajt
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
angolzeller
(50 g/szál)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 ml
marhaalaplé
500 g
darált marhahús
3 ág
kakukkfű
200 ml
barna sör
300 g
barna csiperkegomba
só, bors
2 ek
worcestershire-szósz
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
A tetejére
50 g
cheddar sajt
60 g
vaj

A különleges marhahúsos pásztorpite elkészítéséhez a felkockázott édesburgonyát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük.

A felaprított hagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni az olajon, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. 3-4 perc után mehet bele a felszeletelt zeller és sárgarépa, felöntjük alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

Az időközben megpuhult édesburgonyát leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy burgonyatörővel összetörjük, és belekeverjük a vajat és a tejet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojássárgájákat, és sózzuk, borsozzuk. 

A ragualapba belekeverjük a darált marhahúst és a kakukkfüvet, fakanállal kicsit feltörjük, és 4-5 percig főzzük, amíg megpirul. Felöntjük barna sörrel, és pár perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, és 3 percig pirítjuk. Ezután kivesszük belőle a kakukkfűágat, és beleöntjük a paradicsomot. Összekeverjük, lefedjük és felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt, és fedő nélkül pároljuk 15-20 percig, amíg be nem sűrűsödik.

Egy 20 x 30 cm-es, tűzálló edénybe kanalazzuk a marhahúsos keveréket. A tetejére kenjük az édesburgonya-pürét, és egy kanál hátával mintákat alakítunk ki benne. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk pihenni 15 percet, hogy szebben lehessen szeletelni.

barna-soros-gombas-marhahusos-pasztorpite (2)
Barna sörös, gombás, marhahúsos pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: kb. 30 perc 
  • Pihentetés: 15 perc 

Ha tetszett a Barna sörös, gombás, marhahúsos pásztorpite édesburgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept