Hozzávalók
- 1 köteg zsenge száras sárgarépa
- olaj
- 2 db csirkemell filé
- ½ fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- 1 ½ dl barna sör
- 1 ek méz
- 1 nagy tk angol mustár
- 100 ml tejszín
- só, bors
Barna sörös-mézes csirkemell
Hozzávalók
- 1 köteg zsenge száras sárgarépa
- olaj
- 2 db csirkemell filé
- ½ fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- 1 ½ dl barna sör
- 1 ek méz
- 1 nagy tk angol mustár
- 100 ml tejszín
- só, bors
Fotó: Gál BettinaA zsenge sárgarépákat megpucoljuk, a kb. 1 cm-es szárvégeket rajta hagyjuk és sós-cukros forró vízben félkeményre főzzük őket. Utána leszűrjük, teljesen lehűtjük hideg (vagy jeges) vízzel és félretesszük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd fél percenként átforgatva 6-7 perc alatt elősütjük őket és félretesszük egy tányérra. A korábban használt serpenyőbe belenyomatjuk az apróra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd egy kevés olajon addig pirítjuk, míg az egész illatozni kezd. Felöntjük a sörrel, elkeverjük benne a mézet és a mustárt, jól kiforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt is, végül az egszet sózzuk, borsozzuk. Visszapakoljuk a mártásba az elősütött csirkét a szaftjával együtt, rádobjuk az előfőzött sárgarépát is, majd a serpenyőt 150 fokos sütőbe helyezve negyed óra alatt az egészet készre sütjük.