Hirdetés
Hirdetés

Barna sörös-mézes csirkemell

Itt van egy újabb kaja, amihez csak egy serpenyő kell. Ez a sörös-mézes recept kell nektek, ha szeretitek az ütős mártásokat és az omlósra sült húsokat! Ilyen egy gyors ebéd, vagy laza vacsi, egyszerűen imádni fogjátok!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 köteg zsenge száras sárgarépa 
  • olaj
  • 2 db csirkemell filé
  • fél fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1,5 dl barna sör
  • 1 ek méz
  • 1 nagy tk angol mustár
  • 100 ml tejszín
  • só, bors
Fotó: Gál Bettina

A zsenge sárgarépákat megpucoljuk, a kb. 1 cm-es szárvégeket rajta hagyjuk és sós-cukros forró vízben félkeményre főzzük őket. Utána leszűrjük, teljesen lehűtjük hideg (vagy jeges) vízzel és félretesszük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd fél percenként átforgatva 6-7 perc alatt elősütjük őket és félretesszük egy tányérra. A korábban használt serpenyőbe belenyomatjuk az apróra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd egy kevés olajon addig pirítjuk, míg az egész illatozni kezd. Felöntjük a sörrel, elkeverjük benne a mézet és a mustárt, jól kiforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt is, végül az egszet sózzuk, borsozzuk. Visszapakoljuk a mártásba az elősütött csirkét a szaftjával együtt, rádobjuk az előfőzött sárgarépát is, majd a serpenyőt 150 fokos sütőbe helyezve negyed óra alatt az egészet készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?