Brutális kaják

Barnasörösoldalas

Barna sörös oldalas

Hozzávalók
2 tk
fokhagyma-granulátum
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(150 g/szál)
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
500 ml
barna sör
1 kg
apró szemű burgonya
10 szál
snidling
1 kg
egész oldalas
1 ek
mustár
2 tk
1 tk
barna cukor
1 tk
durva szemű fekete bors
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag

Elkészítés

Az oldalast bekenjük a mustárral mindenhol. A sót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük és egyenletesen eloszlatjuk az oldalason, kissé belenyomkodjuk a mustárba, aztán 30 percet pihentetjük letakarva. 

Egy akkora méretű sütőtálat vagy tepsit választunk, amibe belefér az oldalas. Beledobáljuk a 3 cm-es darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a negyedelt vöröshagymát és a roppantott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a sört is. Erre a zöldségágyra helyezzük az oldalast és lefedve berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 2 órára. Sütés közben kb. 20 percenként meglocsoljuk a sörös szafttal a húst. Az idő leteltével egy hústűvel ellenőrizzük, hogy kellően megpuhult-e az oldalas – ha úgy ítéljük meg, hogy igen, akkor mellédobáljuk az alaposan megmosott és felezett burgonyákat, amiket kissé megsózunk. Visszatesszük a sütőbe addig, amíg az oldalas kellően megpirul és a burgonya is megpuhul. Ez kb. még 30 perc, és itt se feledkezzünk meg a locsolgatásról! Ha sütés közben nagyon elpárologna a folyadék alóla, akkor még egy kis sörrel vagy vízzel pótolhatjuk.  

Ha kellően megsült minden, akkor kiemeljük az oldalast és felszeleteljük. Tányérokra szedjük a zöldségeket és az oldalast, majd leöntjük a sörös szafttal és frissítésként egy kis finomra vágott snidlinggel szórjuk meg. 

Barna sörös oldalas vele sült zöldségekkel
Barna sörös oldalas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 2 óra 30 perc

Oldalasreceptekből nincs hiány nálunk! Ha bírod a különböző verziókat, mutatunk párat:

Mézes-ketchupos-chilis grillezett oldalas

Karácsonyi oldalas vele sült zöldségekkel

Kávés BBQ oldalas salátával

www.streetkitchen.hu

Egy jó pofa sör nem csak a focimeccsnézésnél jön jól, akár zseni ételeket is varázsolhatunk belőle. Most egy brutál omlós oldalashoz használtuk fel, amit semmiképp se hagyjatok ki!

Hozzávalók

4 főre
2 tk
fokhagyma-granulátum
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(150 g/szál)
2 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
500 ml
barna sör
1 kg
apró szemű burgonya
10 szál
snidling
1 kg
egész oldalas
1 ek
mustár
2 tk
1 tk
barna cukor
1 tk
durva szemű fekete bors
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag

Az oldalast bekenjük a mustárral mindenhol. A sót, a cukrot és a fűszereket összekeverjük és egyenletesen eloszlatjuk az oldalason, kissé belenyomkodjuk a mustárba, aztán 30 percet pihentetjük letakarva. 

Egy akkora méretű sütőtálat vagy tepsit választunk, amibe belefér az oldalas. Beledobáljuk a 3 cm-es darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a negyedelt vöröshagymát és a roppantott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a sört is. Erre a zöldségágyra helyezzük az oldalast és lefedve berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 2 órára. Sütés közben kb. 20 percenként meglocsoljuk a sörös szafttal a húst. Az idő leteltével egy hústűvel ellenőrizzük, hogy kellően megpuhult-e az oldalas – ha úgy ítéljük meg, hogy igen, akkor mellédobáljuk az alaposan megmosott és felezett burgonyákat, amiket kissé megsózunk. Visszatesszük a sütőbe addig, amíg az oldalas kellően megpirul és a burgonya is megpuhul. Ez kb. még 30 perc, és itt se feledkezzünk meg a locsolgatásról! Ha sütés közben nagyon elpárologna a folyadék alóla, akkor még egy kis sörrel vagy vízzel pótolhatjuk.  

Ha kellően megsült minden, akkor kiemeljük az oldalast és felszeleteljük. Tányérokra szedjük a zöldségeket és az oldalast, majd leöntjük a sörös szafttal és frissítésként egy kis finomra vágott snidlinggel szórjuk meg. 

Barna sörös oldalas vele sült zöldségekkel
Barna sörös oldalas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 2 óra 30 perc

Oldalasreceptekből nincs hiány nálunk! Ha bírod a különböző verziókat, mutatunk párat:

Mézes-ketchupos-chilis grillezett oldalas

Karácsonyi oldalas vele sült zöldségekkel

Kávés BBQ oldalas salátával

Ha tetszett a Barna sörös oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept