A BLT szendvics egy igazi partikaja, csak győzz eleget készíteni. Az elkészítésének első lépéseként a baconszeleteket közepes hőmérsékleten felhevített serpenyőbe pakoljuk, oldalanként addig pirítjuk, amíg aranybarna lesz, aztán felhasználásig félrerakjuk. A baconből kisült zsírt egy tálba öntve szintén félretesszük. A jégsalátát hajszálvékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomokat pedig vékony karikákra vágjuk.
A majonézt kikeverjük a mustárral, a chiliporral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
A toastkenyereket egyesével lepirítjuk abban a serpenyőben, amiben a baconök sültek, úgy, hogy minden szelet pirításához fél evőkanálnyi félretett baconzsírt használunk. Három szelet toastkenyeret egymásra pakolunk, a széleiket levágjuk. Az első szeletet megkenjük a szósszal, erre mehet kevés jégsali, 3-4 karika paradicsom és egy jó adag bacon, majd egy újabb szelet kenyér, amire megint szószt kenünk. Erre is salátát, paradicsomot és bacont pakolunk, majd az utolsó szelet kenyér belső felét is megkenjük a szósszal és ráfordítjuk a tetejére.
A szendvicstorony két oldalára hurkapálcát szúrunk és középen kettévágjuk, így két kisebb szendót kapunk, amit finger foodként is felszolgálhatunk egy partin. Bőven elfér a vendégek kezében és kényelmesen el is tudják majd fogyasztani.

- Elkészítési idő: 35 perc