Limonádék

Bodzás-epreslimonádé

Bodzás-epres limonádé
Bodzás-epres limonádé recept

Hozzávalók
120 g
friss eper
30 ml
frissen facsart citromlé
6 levél
bazsalikom
30 g
méz
jég
40 ml
bodzaszörp
800 ml
szóda
A díszítéshez
2 gerezd
citrom
1 szem
friss eper

Elkészítés
  1. A megtisztított epret egy magas falú mérőpohárba rakjuk, hozzáadjuk a citromlevet, a bazsalikomot és a mézet, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni vagy zavarnak az apró magok, nyugodtan átnyomhatjuk a kész pürét egy szűrőn.

  2. A poharakat telerakjuk jéggel, öntünk bele adagonként 40 ml eperpürét és 20 ml bodzaszörpöt, felöntjük szódával és egy szívószál vagy kanál segítségével felkavarjuk.

  3. Beledobunk egy-egy citromgerezdet a kész limonádéba, a poharak szélére helyezünk egy-egy félbevágott epret, és mehet is a szürcsölgetés!


www.streetkitchen.hu

A bodzaszörp jó, az epres limonádé jó – hát miért is ne ötvözhetnénk a kettőt? Szuper frissítő ital lesz a végeredmény, ami még egy alkoholmentes koktélnak is simán beillik.

A bodzás-epres limonádé a tavasz megidézése pohárban – friss, üde, illatos és annyira szép, hogy már ránézni is jó. Ha van kéznél házi bodzaszörp, azzal dolgozz, de a boltival is működik, csak figyelj, hogy ne legyen túl édes.

Hozzávalók

2 db 500 ml-es pohárhoz
120 g
friss eper
30 ml
frissen facsart citromlé
6 levél
bazsalikom
30 g
méz
jég
40 ml
bodzaszörp
800 ml
szóda
A díszítéshez
2 gerezd
citrom
1 szem
friss eper

Elkészítés

  1. A megtisztított epret egy magas falú mérőpohárba rakjuk, hozzáadjuk a citromlevet, a bazsalikomot és a mézet, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni vagy zavarnak az apró magok, nyugodtan átnyomhatjuk a kész pürét egy szűrőn.

  2. A poharakat telerakjuk jéggel, öntünk bele adagonként 40 ml eperpürét és 20 ml bodzaszörpöt, felöntjük szódával és egy szívószál vagy kanál segítségével felkavarjuk.

  3. Beledobunk egy-egy citromgerezdet a kész limonádéba, a poharak szélére helyezünk egy-egy félbevágott epret, és mehet is a szürcsölgetés!


Bodzás-epres limonádé recept
Bodzás-epres limonádé (Fotó: Street Kitchen)

A szénsavas víz helyett sima vízzel is működik, de a buborékok feldobják, főleg, ha vendégeknek készíted. Ha pedig jégkockába fagyasztod az epret vagy a bodzaszörpöt, nemcsak hűsít, de látványelemnek sem utolsó. A limonádé hűtőben 1-2 napig simán elvan, de frissen a legjobb – főleg egy meleg, napsütéses délutánon, mikor már nagyon kellene valami, ami megment.

Még több hűsítő ital a bodzás-epres limonádé receptjén túl:

Hibiszkuszos jegestea

Fehérboros limonádé

Nyári dinnyés koktél

Ha tetszett a Bodzás-epres limonádé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept