A legjobb reggelik

Brazilbundáskenyérfelturbózva

Brazil bundás kenyér felturbózva

Hozzávalók
1 db
400 g-os kalács
1 ek
cukor
1 tk
fahéj
125 g
friss áfonya
A bundázáshoz
3 db
tojás
500 ml
tej
1 tk
vaníliakivonat
A krémhez
250 g
mascarpone
1 ek
porcukor
1 tk
vaníliakivonat
vaj

Elkészítés

A kalácsokból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. A serpenyőben egy kis kocka vajat melegítünk. A bundázáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és kb. 5-6 másodpercre beleforgatjuk a kalácsszeleteket. A felolvasztott vajban lassan, oldalanként 2-3 percig pirítjuk a kalácsokat. Ha egy adag megsült, mindig rakjunk egy kevés vajat a serpenyőbe.

Papírtörlőre szedjük őket.  

A cukrot elkeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a kalácsok mindkét oldalát. 

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. A megsült kalácsszeleteket a krémmel és friss áfonyával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A brazil bundás kenyér egy vajon sült kalács, amit az egyik kedvenc mascarponekrémemmel és friss áfonyával tálaltam, így a legjobb!

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 db
400 g-os kalács
1 ek
cukor
1 tk
fahéj
125 g
friss áfonya
A bundázáshoz
3 db
tojás
500 ml
tej
1 tk
vaníliakivonat
A krémhez
250 g
mascarpone
1 ek
porcukor
1 tk
vaníliakivonat
vaj

A kalácsokból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. A serpenyőben egy kis kocka vajat melegítünk. A bundázáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és kb. 5-6 másodpercre beleforgatjuk a kalácsszeleteket. A felolvasztott vajban lassan, oldalanként 2-3 percig pirítjuk a kalácsokat. Ha egy adag megsült, mindig rakjunk egy kevés vajat a serpenyőbe.

Papírtörlőre szedjük őket.  

A cukrot elkeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a kalácsok mindkét oldalát. 

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. A megsült kalácsszeleteket a krémmel és friss áfonyával tálaljuk.

Ha tetszett a Brazil bundás kenyér felturbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept