Brokkolis receptek

Brokkolifelfújt

Brokkolifelfújt

Hozzávalók
1 fej
brokkoli
(600 g/fej)
2 tk
szódabikarbóna
3 db
tojásfehérje
4 db
tojás
80 g
finomliszt
80 g
konzerv kukorica
4 szál
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
bors
2 tk
dijoni mustár
150 g
füstölt sajt
2 ek
vaj
300 ml
habtejszín

Elkészítés

A brokkolifelfújt elkészítéséhez a brokkolit kisebb rózsákra szedjük és sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, és felhasználásig félrerakjuk.

A tojásfehérjéket robotgép segítségével kihabosítjuk egy csipet sóval. Egy másik keverőtálban felverjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután mehet bele a leszűrt kukorica, a felkarikázott újhagyma (aminek a zöld részéből egy keveset félrerakunk a tálaláshoz) és a felaprított petrezselyem, alaposan sózzuk és borsozzuk, hozzáadjunk dijoni mustárt, majd belereszelünk 120 gramm füstölt sajtot, és újból alaposan elkeverjük. Ezután egy spatula segítségével beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.

Kibéleljük egy tortaforma alját sütőpapírral, a szélét pedig kikenjük vajjal. A tojásos keveréket a formába öntjük, és beledobáljuk az előfőzött brokkolit. A maradék sajtot ráreszeljük a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kicsit hűlni tálalás előtt. Végül megszórjuk a félretett újhagymazölddel.

brokkolifelfujt
Brokkolifelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

www.streetkitchen.hu

Ezt a kaját besorolhatnánk egy kiadós reggelinek, de akár egy megúszós ebédnek, sőőőt még egy komfort vacsinak is! Elég sokoldalú, ugye? Ezért gondolom azt, hogy bármikor, bármilyen helyzetben jó választás. Nagyon fullos ízekben és brutál laktató, na meg nem is nehéz összedobni. Mire vársz még? Irány a konyha! :D

Hozzávalók

1 24 cm-es tortaformához
1 fej
brokkoli
(600 g/fej)
2 tk
szódabikarbóna
3 db
tojásfehérje
4 db
tojás
80 g
finomliszt
80 g
konzerv kukorica
4 szál
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
bors
2 tk
dijoni mustár
150 g
füstölt sajt
2 ek
vaj
300 ml
habtejszín

A brokkolifelfújt elkészítéséhez a brokkolit kisebb rózsákra szedjük és sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, és felhasználásig félrerakjuk.

A tojásfehérjéket robotgép segítségével kihabosítjuk egy csipet sóval. Egy másik keverőtálban felverjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután mehet bele a leszűrt kukorica, a felkarikázott újhagyma (aminek a zöld részéből egy keveset félrerakunk a tálaláshoz) és a felaprított petrezselyem, alaposan sózzuk és borsozzuk, hozzáadjunk dijoni mustárt, majd belereszelünk 120 gramm füstölt sajtot, és újból alaposan elkeverjük. Ezután egy spatula segítségével beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.

Kibéleljük egy tortaforma alját sütőpapírral, a szélét pedig kikenjük vajjal. A tojásos keveréket a formába öntjük, és beledobáljuk az előfőzött brokkolit. A maradék sajtot ráreszeljük a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kicsit hűlni tálalás előtt. Végül megszórjuk a félretett újhagymazölddel.

brokkolifelfujt
Brokkolifelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Ha tetszett a Brokkolifelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept