Street Kitchen

Brokkolifőzelékjuicylucykolbásszal

Brokkolifőzelék juicy lucy kolbásszal

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A főzelékhez
1 fej
brokkoli
1 fej
hagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
szerecsendió
só, bors
1 ek
liszt
250 ml
víz
2 ek
olaj
A kolbászokhoz
400 g
darált marhahús
100 g
vörös cheddar sajt
só, bors
3 ek
olaj a sütéshez

Elkészítés
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt. Hozzákeverjük a brokkolihoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, kb. 1 merőkanálnyit kiszedünk a főzelékből, majd egy botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük. Így lesz igazán krémes a végeredmény.
A húst alaposan sózzuk, borsozzuk,majd összekeverjük. A cheddarból kb. 1x5 cm batonokat (hasábokat) vágunk, majd a darált húst köré formázzuk. Meghegergetjük és összetömörítjük a húst a sajt körül, hogy sütés közben ne olvadjon ki a réseken. Ezután serpenyőben kevés olajon süssük megsütjük húst, ügyelve rá, hogy ne legyen túl magas a hőfok, különben kívül megég, belül nyers marad. A főzelék feltéteként tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Brokkoliból nem sokan készítenek főzeléket, pedig nagyon egyszerű, és nem mellesleg iszonyú finom is! A kis juicy lucy kolbászkák pedig még nagyobbat dobnak rajta, és igazán izgalmassá varázsolják ezt a kb. fél óra alatt összedobható kaját.

Hozzávalók

2 főre
200 ml
tejszín
A főzelékhez
1 fej
brokkoli
1 fej
hagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
szerecsendió
só, bors
1 ek
liszt
250 ml
víz
2 ek
olaj
A kolbászokhoz
400 g
darált marhahús
100 g
vörös cheddar sajt
só, bors
3 ek
olaj a sütéshez
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt. Hozzákeverjük a brokkolihoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, kb. 1 merőkanálnyit kiszedünk a főzelékből, majd egy botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük. Így lesz igazán krémes a végeredmény.
A húst alaposan sózzuk, borsozzuk,majd összekeverjük. A cheddarból kb. 1x5 cm batonokat (hasábokat) vágunk, majd a darált húst köré formázzuk. Meghegergetjük és összetömörítjük a húst a sajt körül, hogy sütés közben ne olvadjon ki a réseken. Ezután serpenyőben kevés olajon süssük megsütjük húst, ügyelve rá, hogy ne legyen túl magas a hőfok, különben kívül megég, belül nyers marad. A főzelék feltéteként tálaljuk.

Ha tetszett a Brokkolifőzelék juicy lucy kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept