Fantasztikus desszertek

Brutálétcsokis-whiskyskuglóf

Brutál étcsokis-whiskys kuglóf

Hozzávalók
A sütihez
300 g
cukor
2 db
tojás
120 g
tejföl
70 ml
eszpresszó
80 ml
whisky
0.5 rúd
vanília
285 g
liszt
80 g
kakaópor
1 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
1 csipet
100 g
étcsokipasztilla
1 marék
vörösáfonya
A cukormázhoz
180 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
0.5 rúd
vanília
Az étcsokiforgácshoz
100 g
étcsoki
225 g
vaj

Elkészítés

A kuglófhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd jöhet hozzá a két tojás, a tejföl, az eszpresszó, a whisky, a vaníliamagok, és egy újabb keverés. Beleborítjuk a száraz összetevőket is (liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só), átkeverjük, majd a homogén masszába beleforgatjuk az étcsokipasztillát (vagy kisebb darabokra vágott étcsokit) és a vörösáfonyát. A masszát szilikonos kuglófsütő formába simítjuk (vagy ha teflonos változat van otthon, kikenjük vajjal és megszórjuk vékonyan liszttel), és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, tuti elkészült-e). Legalább 20 percet pihentetjük a formában, ezután kiborítjuk belőle, és megvárjuk, amíg kihűl. 

A cukormázhoz a hozzávalókat magas fokozaton egy habverővel kikeverjük, és mikor már sűrű, hófehér mázat kapunk, rusztikusan rácsorgatjuk a kuglófra. Étcsokiforgácsokkal díszítjük.

Brutál étcsokis-whiskys kuglóf

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha valami jól mutat a karácsonyi, szülinapi vagy akár egy sima hétvégi, ebéd utáni asztalon, az ez a kuglóf! Étcsokis, vörösáfonyás, kávés és még whiskys is. Szaftos, puha, szétomlik a szádban, és csoda szép. Ja, és alig van vele macera, hiszen csak mindent össze kell keverni, és szépen megsütni!

Hozzávalók

1 db kuglófhoz
A sütihez
300 g
cukor
2 db
tojás
120 g
tejföl
70 ml
eszpresszó
80 ml
whisky
0.5 rúd
vanília
285 g
liszt
80 g
kakaópor
1 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
1 csipet
100 g
étcsokipasztilla
1 marék
vörösáfonya
A cukormázhoz
180 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
0.5 rúd
vanília
Az étcsokiforgácshoz
100 g
étcsoki
225 g
vaj

A kuglófhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd jöhet hozzá a két tojás, a tejföl, az eszpresszó, a whisky, a vaníliamagok, és egy újabb keverés. Beleborítjuk a száraz összetevőket is (liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só), átkeverjük, majd a homogén masszába beleforgatjuk az étcsokipasztillát (vagy kisebb darabokra vágott étcsokit) és a vörösáfonyát. A masszát szilikonos kuglófsütő formába simítjuk (vagy ha teflonos változat van otthon, kikenjük vajjal és megszórjuk vékonyan liszttel), és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, tuti elkészült-e). Legalább 20 percet pihentetjük a formában, ezután kiborítjuk belőle, és megvárjuk, amíg kihűl. 

A cukormázhoz a hozzávalókat magas fokozaton egy habverővel kikeverjük, és mikor már sűrű, hófehér mázat kapunk, rusztikusan rácsorgatjuk a kuglófra. Étcsokiforgácsokkal díszítjük.

Brutál étcsokis-whiskys kuglóf

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Brutál étcsokis-whiskys kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept