Brutális kaják

BrutálisBurritoTál

Brutális Burrito Tál

Hozzávalók
A marharaguhoz
1 marék
felkarikázott kolbász
1 fej
vöröshagyma
1 ek
sűrített paradicsom
200 g
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 tk
füstölt paprika
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
világos sör
2 tk
worcester szósz (opcionális)
0.5 konzerv
vörösbab
Az avokádókrémhez
1 db
érett avokádó
1 db
paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
A paradicsomos salsához
3 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss koriander
A pirított paprikához
2 db
kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
A tálaláshoz
1 db
nagy tortilla
tejföl
fokhagyma
koriander
lime
frissen kifőtt rizs

Elkészítés
A marharaguhoz a kolbászt egy száraz lábasban pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit elkezdünk párolni-pirítgatni a kolbász zsírján.  Ha már kapott egy pici színt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit szintén pirítani kezdünk – egészen addig, amíg kissé megbarnul. Belenyomatjuk a húst is, ezzel egy újabb kör pirítás kezdődik: a cél, hogy a hús is kapjon egy kis színt. Ezután fel is húzzuk a sörrel, valamint még annyi vízzel, hogy az egészet ellepje és indulhat is a fűszerezés: római köménnyel, füstölt paprikával, fokhagymával és ha van otthon, akkor egy kis Worcester-szósszal ízesítjük. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a tál többi elemével elkészülünk: kb 1-1,5 óra rotyogtatással a legjobb, de akkor is isteni lesz, ha rövidebb idő alatt akarjuk megúszni. A főzési idő végén hozzáadjuk a leszűrt babot és összerottyantjuk az egészet.
A paradicsomos salsával egyszerű dolgunk lesz: az összes hozzávalót belezuttyantjuk egy aprítógépbe, majd az ON gomb segítségével lezúzzuk. Az így kapott matériát átszűrjük, hogy kevésbé legyen leveses és már kész is van.
A kaliforniai paprikákból és a lilahagymából csíkokat vagdosunk. Kevés olajat öntünk egy NAGYON forró serpenyőbe és bedobjuk a felcsíkozott zöldségeket, majd folyamatosan forgatva/kevergetve alaposan megpirítjuk őket. Ha már elkezdtek lesülni, megsózzuk, hagyjuk még fél percig párolódni, összeforgatjuk és félretesszük.
A rizst elkészítjük a korábban tanult módon és ha minden összeállt, akkor jöhet a tálalás. Egy doboz tejfölben elkeverünk egy gerezd lezúzott fokhagymát, majd szépen összerakjuk a tálat: jöhet a marharagu, a salsa, a guacamole, a fokhagymás tejföl, a lepirított paprikák és persze egy kis frissen kifőtt rizs is.
TIPP: ha nincs kedvünk a rizzsel időzni, köretként használhatunk tortillát is: vagdossunk kis háromszögeket egy nagy tortilla lapból és száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára és ropogósra.

www.streetkitchen.hu

„Ahány ház, annyi burrito tál” – tartja a népi bölcselet, így ennek megfelelően most én is elkészítettem a saját verziómat. Ebben a cuccban lesz egy csípős, kolbászos, babos marharagu, egy jó kis avokádókrém, de még rizs, pirított paprika és egy frissítő paradicsomos salsa is, jó sok korianderrel. Ja és egy kis fokhagymás tejföl, hogy garantáltan le kelljen mondanotok a ma esti randit. Aki ettől a szép, színes táltól nem lakik jól, az egy fél disznótól sem fog!

Hozzávalók

2 személyre
A marharaguhoz
1 marék
felkarikázott kolbász
1 fej
vöröshagyma
1 ek
sűrített paradicsom
200 g
darált marhahús
1 tk
római kömény
1 tk
füstölt paprika
3 gerezd
fokhagyma
150 ml
világos sör
2 tk
worcester szósz (opcionális)
0.5 konzerv
vörösbab
Az avokádókrémhez
1 db
érett avokádó
1 db
paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
A paradicsomos salsához
3 db
paradicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss koriander
A pirított paprikához
2 db
kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
A tálaláshoz
1 db
nagy tortilla
tejföl
fokhagyma
koriander
lime
frissen kifőtt rizs
A marharaguhoz a kolbászt egy száraz lábasban pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit elkezdünk párolni-pirítgatni a kolbász zsírján.  Ha már kapott egy pici színt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit szintén pirítani kezdünk – egészen addig, amíg kissé megbarnul. Belenyomatjuk a húst is, ezzel egy újabb kör pirítás kezdődik: a cél, hogy a hús is kapjon egy kis színt. Ezután fel is húzzuk a sörrel, valamint még annyi vízzel, hogy az egészet ellepje és indulhat is a fűszerezés: római köménnyel, füstölt paprikával, fokhagymával és ha van otthon, akkor egy kis Worcester-szósszal ízesítjük. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a tál többi elemével elkészülünk: kb 1-1,5 óra rotyogtatással a legjobb, de akkor is isteni lesz, ha rövidebb idő alatt akarjuk megúszni. A főzési idő végén hozzáadjuk a leszűrt babot és összerottyantjuk az egészet.
A paradicsomos salsával egyszerű dolgunk lesz: az összes hozzávalót belezuttyantjuk egy aprítógépbe, majd az ON gomb segítségével lezúzzuk. Az így kapott matériát átszűrjük, hogy kevésbé legyen leveses és már kész is van.
A kaliforniai paprikákból és a lilahagymából csíkokat vagdosunk. Kevés olajat öntünk egy NAGYON forró serpenyőbe és bedobjuk a felcsíkozott zöldségeket, majd folyamatosan forgatva/kevergetve alaposan megpirítjuk őket. Ha már elkezdtek lesülni, megsózzuk, hagyjuk még fél percig párolódni, összeforgatjuk és félretesszük.
A rizst elkészítjük a korábban tanult módon és ha minden összeállt, akkor jöhet a tálalás. Egy doboz tejfölben elkeverünk egy gerezd lezúzott fokhagymát, majd szépen összerakjuk a tálat: jöhet a marharagu, a salsa, a guacamole, a fokhagymás tejföl, a lepirított paprikák és persze egy kis frissen kifőtt rizs is.
TIPP: ha nincs kedvünk a rizzsel időzni, köretként használhatunk tortillát is: vagdossunk kis háromszögeket egy nagy tortilla lapból és száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára és ropogósra.

Ha tetszett a Brutális Burrito Tál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept