Húsételek

Buffalocsirkeszárnyakkéksajtosmártogatóssal

Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Hozzávalók
A buffalo csirkeszárnyhoz
12 db
csirkeszárny
50 g
vaj
205 g
sűrűbb chiliszósz
1 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
Cayenne-bors
1 ek
ecet / almaecet
só, bors
A kéksajtos mártogatóshoz
100 ml
tej
0.5 db
citrom leve az íróhoz
100 g
kéksajt
2 ek
tejföl
1.5 ek
majonéz
0.5 db
lime vagy citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
2 db
répa
2 db
szárzeller

Elkészítés
Mi most egy klasszikushoz, a buffalo csirkeszárnyhoz nyúltunk, aminek klasszikus kísérője - a kéksajtos márgtogatós lehet, hogy kicsit fancy, de higyjétek el, hogy muszáj megkóstolni!A sütőt előmelegítjük 200 fokosra, majd előkészítjük a csirkeszárnyakat a minél tökéletesebb, minél omlósabb eredmény elérése érdekében. A szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és fóliával letakarva berakjuk a sütőbe 30 percre. Közben elkészítjük a buffalo szószt.
img_6296_1.jpg
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymagranulátumot, az ecetet. Majd sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg egy selymes állagú mártást nem kapunk belőle.A kéksajtos mártáshoz első körben szükségünk lesz egy kis íróra, amit az angolszász kultúrkörben buttermilk néven bármikor beszerezhetünk a közértekben, nálunk viszont más a helyzet, íróhoz nem igazán lehet hozzájutni. Az ál-író előállítása ugyanakkor roppant egyszerű: a tejbe facsarjuk a fél citrom levét, kicsit elkeverjük és félretesszük pár percre. Ha a tejnél valamivel sűrűbb állagú, a pohár falán jobban megtapadó cuccot kaptunk végeredményül, akkor már kész is van a házi írónk. Ezt beleöntjük egy keverőtálba, hozzámorzsoljuk a sajtot, belekanalazzuk a tejfölt, a majonézt, belenyomjuk egy fél lime levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és már készen is van.
img_6292_1.jpg
A csirkeszárnyakat kikapjuk a sütőből és egy ecset segítségével (szilikonecset használata ajánlott, ha profik akartok lenni!) bevonjuk őket a buffalo szósszal. Visszarakjuk az egészet a 180 fokos sütőbe (fólia nélkül) kb. 15 percre és készre sütjük.A sütőből kikapott csirkét még összeforgatjuk a maradék buffalo szósszal. A répát és az szárzellert vékony csíkokra vágjuk és készen is van az amerikai dinerek klasszikusa, a buffalo csirke.
img_6290_1.jpg

www.streetkitchen.hu

A csirkeszárny egy olcsó, könnyen beszerezhető alapanyag, viszont iszonyatosan jó kaja tud lenni, ha megfelelően készítjük el. És nagy ördöngősség ebben az elkészítésben nincs is, egyszerűen csak valami finom dologgal kell bemasszírozni, meg kell sütni és egy olyan partykaját kaptunk, amiből fejenként 15 db. alatt nincs megállás.

Hozzávalók

4 főre
A buffalo csirkeszárnyhoz
12 db
csirkeszárny
50 g
vaj
205 g
sűrűbb chiliszósz
1 tk
fokhagyma-granulátum
2 tk
Cayenne-bors
1 ek
ecet / almaecet
só, bors
A kéksajtos mártogatóshoz
100 ml
tej
0.5 db
citrom leve az íróhoz
100 g
kéksajt
2 ek
tejföl
1.5 ek
majonéz
0.5 db
lime vagy citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
2 db
répa
2 db
szárzeller
Mi most egy klasszikushoz, a buffalo csirkeszárnyhoz nyúltunk, aminek klasszikus kísérője - a kéksajtos márgtogatós lehet, hogy kicsit fancy, de higyjétek el, hogy muszáj megkóstolni!A sütőt előmelegítjük 200 fokosra, majd előkészítjük a csirkeszárnyakat a minél tökéletesebb, minél omlósabb eredmény elérése érdekében. A szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és fóliával letakarva berakjuk a sütőbe 30 percre. Közben elkészítjük a buffalo szószt.
img_6296_1.jpg
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymagranulátumot, az ecetet. Majd sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg egy selymes állagú mártást nem kapunk belőle.A kéksajtos mártáshoz első körben szükségünk lesz egy kis íróra, amit az angolszász kultúrkörben buttermilk néven bármikor beszerezhetünk a közértekben, nálunk viszont más a helyzet, íróhoz nem igazán lehet hozzájutni. Az ál-író előállítása ugyanakkor roppant egyszerű: a tejbe facsarjuk a fél citrom levét, kicsit elkeverjük és félretesszük pár percre. Ha a tejnél valamivel sűrűbb állagú, a pohár falán jobban megtapadó cuccot kaptunk végeredményül, akkor már kész is van a házi írónk. Ezt beleöntjük egy keverőtálba, hozzámorzsoljuk a sajtot, belekanalazzuk a tejfölt, a majonézt, belenyomjuk egy fél lime levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és már készen is van.
img_6292_1.jpg
A csirkeszárnyakat kikapjuk a sütőből és egy ecset segítségével (szilikonecset használata ajánlott, ha profik akartok lenni!) bevonjuk őket a buffalo szósszal. Visszarakjuk az egészet a 180 fokos sütőbe (fólia nélkül) kb. 15 percre és készre sütjük.A sütőből kikapott csirkét még összeforgatjuk a maradék buffalo szósszal. A répát és az szárzellert vékony csíkokra vágjuk és készen is van az amerikai dinerek klasszikusa, a buffalo csirke.
img_6290_1.jpg

Ha tetszett a buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése