Brutális kaják

Bundog,avagyabundáshotdog

Bundog, avagy a bundás hot dog

Hozzávalók
1 ek
vaj
(kb. 25 g)
1 l
olaj
4 db
tojás
1 csipet
5 db
hotdog-kifli
5 db
virsli
A sajtszószhoz
2 db
paradicsom
250 ml
tej
100 g
parmezán
150 g
cheddar
2 - 3 tk
keményítő
30 ml
víz
2 - 3 ek
0.5 csokor
petrezselyem
1 csipet
Az összeállításhoz
4 ek
pirított hagyma

Elkészítés

Az olajat elkezdjük hevíteni. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá egy csipet sót, és felverjük őket. A hotdog-kifliket beleforgatjuk a tojásba, és amikor az olaj már 160-170 fokosra melegedett, a kiflik mindkét oldalát kb. 1-1 percet sütjük benne, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.

A paradicsomokat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a belső, kocsonyás, magvas részüket majd apró kockákra vágjuk a húsukat, és félretesszük. 

A sajtszószhoz a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, és amikor elkezd gyöngyözni, belereszeljük a sajtokat. Elkeverjük, és megvárjuk, míg elolvadnak. Célszerű folyamatosan kevergetni egy kis habverő segítségével, hogy ne „túrósodjon” be a szósz. Amikor a sajt elolvadt, a keményítőt 30 ml vízzel kikeverjük, és a szószhoz csurgatjuk. Kb. 40-50 másodpercig rotyogtatjuk, hogy behúzzon, majd hozzákeverjük a már korábban felaprított paradicsomot és a jalapeñót, és a hűtőbe tesszük.

A virslikhez felforraljuk a vizet, majd a forrástól számítva nagyjából 1 percig főzzük őket. Vigyázzunk, mert a virsli már alapból főtt, így igazából csak újra kell melegíteni. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és már tálalhatunk is.

A hotdog-kiflik belsejét megkenjük kevés sajtszósszal, beleteszünk egy-egy virslit, majd megint jöhet a szósz, végül pedig megszórjuk őket a pirított hagymával.

Bundog, avagy a bundás hot dog
Bundog, avagy a bundás hot dog

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nemcsak a bornak áll jól, ha két fajtát házasítanak, hanem olykor-olykor az ételeknek is. És ez a bundog nemcsak főétkezések során állja meg helyét, hanem bármikor, amikor csak úgy… ennél valamit. Mert valljuk be, néha-néha van ilyen. :P

Hozzávalók

5 darabhoz
1 ek
vaj
(kb. 25 g)
1 l
olaj
4 db
tojás
1 csipet
5 db
hotdog-kifli
5 db
virsli
A sajtszószhoz
2 db
paradicsom
250 ml
tej
100 g
parmezán
150 g
cheddar
2 - 3 tk
keményítő
30 ml
víz
2 - 3 ek
0.5 csokor
petrezselyem
1 csipet
Az összeállításhoz
4 ek
pirított hagyma

Az olajat elkezdjük hevíteni. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá egy csipet sót, és felverjük őket. A hotdog-kifliket beleforgatjuk a tojásba, és amikor az olaj már 160-170 fokosra melegedett, a kiflik mindkét oldalát kb. 1-1 percet sütjük benne, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.

A paradicsomokat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a belső, kocsonyás, magvas részüket majd apró kockákra vágjuk a húsukat, és félretesszük. 

A sajtszószhoz a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, és amikor elkezd gyöngyözni, belereszeljük a sajtokat. Elkeverjük, és megvárjuk, míg elolvadnak. Célszerű folyamatosan kevergetni egy kis habverő segítségével, hogy ne „túrósodjon” be a szósz. Amikor a sajt elolvadt, a keményítőt 30 ml vízzel kikeverjük, és a szószhoz csurgatjuk. Kb. 40-50 másodpercig rotyogtatjuk, hogy behúzzon, majd hozzákeverjük a már korábban felaprított paradicsomot és a jalapeñót, és a hűtőbe tesszük.

A virslikhez felforraljuk a vizet, majd a forrástól számítva nagyjából 1 percig főzzük őket. Vigyázzunk, mert a virsli már alapból főtt, így igazából csak újra kell melegíteni. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és már tálalhatunk is.

A hotdog-kiflik belsejét megkenjük kevés sajtszósszal, beleteszünk egy-egy virslit, majd megint jöhet a szósz, végül pedig megszórjuk őket a pirított hagymával.

Bundog, avagy a bundás hot dog
Bundog, avagy a bundás hot dog

Ha tetszett a Bundog, avagy a bundás hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept