Az olajat elkezdjük hevíteni. A tojásokat beleütjük egy tálba, adunk hozzá egy csipet sót, és felverjük őket. A hotdog-kifliket beleforgatjuk a tojásba, és amikor az olaj már 160-170 fokosra melegedett, a kiflik mindkét oldalát kb. 1-1 percet sütjük benne, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.
A paradicsomokat negyedekbe vágjuk, kivágjuk a belső, kocsonyás, magvas részüket majd apró kockákra vágjuk a húsukat, és félretesszük.
A sajtszószhoz a tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, és amikor elkezd gyöngyözni, belereszeljük a sajtokat. Elkeverjük, és megvárjuk, míg elolvadnak. Célszerű folyamatosan kevergetni egy kis habverő segítségével, hogy ne „túrósodjon” be a szósz. Amikor a sajt elolvadt, a keményítőt 30 ml vízzel kikeverjük, és a szószhoz csurgatjuk. Kb. 40-50 másodpercig rotyogtatjuk, hogy behúzzon, majd hozzákeverjük a már korábban felaprított paradicsomot és a jalapeñót, és a hűtőbe tesszük.
A virslikhez felforraljuk a vizet, majd a forrástól számítva nagyjából 1 percig főzzük őket. Vigyázzunk, mert a virsli már alapból főtt, így igazából csak újra kell melegíteni. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és már tálalhatunk is.
A hotdog-kiflik belsejét megkenjük kevés sajtszósszal, beleteszünk egy-egy virslit, majd megint jöhet a szósz, végül pedig megszórjuk őket a pirított hagymával.
