Szendvics

Cajunsertésburgermézes-mustárosszósszaléskaramellizáltbaconnel

Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel

Hozzávalók
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 tk
kristálycukor
1 ek
10%-os ecet
1 mk
100 ml
forró víz
A sült hagymához
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
étolaj
só, bors
2 ág
kakukkfű
A karamellizált baconhöz
6 szelet
bacon
2 ek
méz
A szószhoz
3 ek
tejföl
2 tk
paprikakrém
1 ek
mustár
0.25 db
citrom
1 ek
worcester-szósz
1 ek
méz
A húshoz
500 g
darált sertéshús
1 ek
cajun fűszerkeverék
1 ek
étolaj
100 g
trappista sajt
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci

Elkészítés

A cajun sertésburger első lépéseként a savanyított lila hagymához a lila hagymát vékony félfőre vágjuk és egy kis csatos vagy befőttesüvegbe tesszük a cukorral, az ecettel és a sóval együtt. Felöntjük a forró vízzel, elkeverjük és félretesszük.

A sült hagymához a vöröshagymát kicsit vastagabb félfőre vágjuk, aztán egy kevés étolaj és só társaságában mehet a grill-lapra. Ha már kellően megpirult és meg is puhult, megborsozzuk, mehet rá a kakukkfű, aztán egy átforgatás után tálba szedjük és félretesszük.

A karamellizált bacon az egyik legkirályabb eleme ennek a burgernek. Ehhez a bacont megpirítjuk a grillapon, és amikor már szép a színe, mehet rá a méz. Jól átforgatjuk benne, aztán félretesszük.

A szószhoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel, a mustárral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a Worcester-szósszal és a mézzel. 

A darált húst összekeverjük a fűszerrel, sózzuk, összegyúrjuk, majd négy egyforma gombócot formázunk belőle. A beolajozott grill-lapra tesszük a gombócokat, a tetejükre helyezünk egy sütőpapírdarabot és szétnyomjuk őket. Ha az egyik oldaluk megpirult, átfordítjuk, aztán mehet rájuk a felszeletelt sajt. Amikor a sajt szépen ráolvadt, levesszük a tűzről a húspogácsákat.

A bucikat kettévágjuk, a vágott felületüket lepirítjuk a grillen, aztán következhet az összeszerelés. A bucik alját megkenjük a szósszal, alulra mehet a sült hagyma, rá két szelet hús, a bacon, a savanyított lila hagyma és végül a szósszal megkent bucitető.

cajun-sertesburger-mezes-mustaros-szosszal-es-karamellizalt-baconnel
Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Evelyn és Ádám grillrecepjét is próbáljátok ki:

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával 

Grillezett cukkinifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mostanában nagy divat lett a smashed burger, amit a legtöbb helyen marhából készítenek. Pedig érdemes megpróbálni sertéssel is, mert egy cajun fűszerrel turbózva brutál jó kaja!

Hozzávalók

2 főre
A savanyított lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 tk
kristálycukor
1 ek
10%-os ecet
1 mk
100 ml
forró víz
A sült hagymához
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
étolaj
só, bors
2 ág
kakukkfű
A karamellizált baconhöz
6 szelet
bacon
2 ek
méz
A szószhoz
3 ek
tejföl
2 tk
paprikakrém
1 ek
mustár
0.25 db
citrom
1 ek
worcester-szósz
1 ek
méz
A húshoz
500 g
darált sertéshús
1 ek
cajun fűszerkeverék
1 ek
étolaj
100 g
trappista sajt
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci

A cajun sertésburger első lépéseként a savanyított lila hagymához a lila hagymát vékony félfőre vágjuk és egy kis csatos vagy befőttesüvegbe tesszük a cukorral, az ecettel és a sóval együtt. Felöntjük a forró vízzel, elkeverjük és félretesszük.

A sült hagymához a vöröshagymát kicsit vastagabb félfőre vágjuk, aztán egy kevés étolaj és só társaságában mehet a grill-lapra. Ha már kellően megpirult és meg is puhult, megborsozzuk, mehet rá a kakukkfű, aztán egy átforgatás után tálba szedjük és félretesszük.

A karamellizált bacon az egyik legkirályabb eleme ennek a burgernek. Ehhez a bacont megpirítjuk a grillapon, és amikor már szép a színe, mehet rá a méz. Jól átforgatjuk benne, aztán félretesszük.

A szószhoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel, a mustárral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a Worcester-szósszal és a mézzel. 

A darált húst összekeverjük a fűszerrel, sózzuk, összegyúrjuk, majd négy egyforma gombócot formázunk belőle. A beolajozott grill-lapra tesszük a gombócokat, a tetejükre helyezünk egy sütőpapírdarabot és szétnyomjuk őket. Ha az egyik oldaluk megpirult, átfordítjuk, aztán mehet rájuk a felszeletelt sajt. Amikor a sajt szépen ráolvadt, levesszük a tűzről a húspogácsákat.

A bucikat kettévágjuk, a vágott felületüket lepirítjuk a grillen, aztán következhet az összeszerelés. A bucik alját megkenjük a szósszal, alulra mehet a sült hagyma, rá két szelet hús, a bacon, a savanyított lila hagyma és végül a szósszal megkent bucitető.

cajun-sertesburger-mezes-mustaros-szosszal-es-karamellizalt-baconnel
Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Evelyn és Ádám grillrecepjét is próbáljátok ki:

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával 

Grillezett cukkinifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával

Ha tetszett a Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept