A cajun sertésburger első lépéseként a savanyított lila hagymához a lila hagymát vékony félfőre vágjuk és egy kis csatos vagy befőttesüvegbe tesszük a cukorral, az ecettel és a sóval együtt. Felöntjük a forró vízzel, elkeverjük és félretesszük.
A sült hagymához a vöröshagymát kicsit vastagabb félfőre vágjuk, aztán egy kevés étolaj és só társaságában mehet a grill-lapra. Ha már kellően megpirult és meg is puhult, megborsozzuk, mehet rá a kakukkfű, aztán egy átforgatás után tálba szedjük és félretesszük.
A karamellizált bacon az egyik legkirályabb eleme ennek a burgernek. Ehhez a bacont megpirítjuk a grillapon, és amikor már szép a színe, mehet rá a méz. Jól átforgatjuk benne, aztán félretesszük.
A szószhoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel, a mustárral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a Worcester-szósszal és a mézzel.
A darált húst összekeverjük a fűszerrel, sózzuk, összegyúrjuk, majd négy egyforma gombócot formázunk belőle. A beolajozott grill-lapra tesszük a gombócokat, a tetejükre helyezünk egy sütőpapírdarabot és szétnyomjuk őket. Ha az egyik oldaluk megpirult, átfordítjuk, aztán mehet rájuk a felszeletelt sajt. Amikor a sajt szépen ráolvadt, levesszük a tűzről a húspogácsákat.
A bucikat kettévágjuk, a vágott felületüket lepirítjuk a grillen, aztán következhet az összeszerelés. A bucik alját megkenjük a szósszal, alulra mehet a sült hagyma, rá két szelet hús, a bacon, a savanyított lila hagyma és végül a szósszal megkent bucitető.

- Elkészítési idő: 35 perc
Evelyn és Ádám grillrecepjét is próbáljátok ki:
Grillezett csirkecombnyárs színes salátával
Grillezett cukkinifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával