A pizza tésztájához a vizet egy dagasztógép táljába öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, és legalább 6 percig dagasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négy egyenlő részre osztjuk. A négy részt gombócokká formáljuk, majd kiolajozott tepsire tesszük, lefóliázzuk (érdemes a gombócok tetejét is vékonyan beolajozni, hogy ne tapadjon a tésztához), és hagyjuk további 30 percig kelni.
Míg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Hideg serpenyőbe tesszük a tokaszalonnát és zsírjára pirítjuk. A tojássárgákat, a borsot, az egész tojásokat és a reszelt parmezánt összekeverjük a pirított szalonnával. Ha nagyon sok zsírt engedett, ne használjuk fel mindet, elegendő 2 evőkanálnyi.
A megkelt pizzákat lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzalapátra helyezzük és megszórjuk reszelt mozzarellával. A 300 fokos sütőben felmelegített pizzakövön 4 perc alatt elősütjük a pizzákat, majd kivesszük, megkenjük a mártással és további 3 percig sütjük.
Akár kézzel, akár késsel-villával esszük, biztos, hogy nem hagyunk belőle egy szeletet sem.
Carbonarapizza
A pizzát is és a carbonarát is az olasz gasztronómia örök klasszikusaként tartjuk számon. Miért is ne lehetne őket ötvözni? Carbonara íz, pizza állag, egyszerű a képlet, nagyszerű a végeredmény.
A carbonara pizza egy igazi álompárosítás azoknak, akik nem tudnak választani a tészta és a pizza között. A ropogós tésztára kent, krémes, parmezános-szalonnás szósz hozza a klasszikus carbonara ízvilágot, amit a jó minőségű mozzarella tesz teljessé.
Hozzávalók
A mártáshoz
Elkészítés
A pizza tésztájához a vizet egy dagasztógép táljába öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, és legalább 6 percig dagasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négy egyenlő részre osztjuk. A négy részt gombócokká formáljuk, majd kiolajozott tepsire tesszük, lefóliázzuk (érdemes a gombócok tetejét is vékonyan beolajozni, hogy ne tapadjon a tésztához), és hagyjuk további 30 percig kelni.
Míg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Hideg serpenyőbe tesszük a tokaszalonnát és zsírjára pirítjuk. A tojássárgákat, a borsot, az egész tojásokat és a reszelt parmezánt összekeverjük a pirított szalonnával. Ha nagyon sok zsírt engedett, ne használjuk fel mindet, elegendő 2 evőkanálnyi.
A megkelt pizzákat lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzalapátra helyezzük és megszórjuk reszelt mozzarellával. A 300 fokos sütőben felmelegített pizzakövön 4 perc alatt elősütjük a pizzákat, majd kivesszük, megkenjük a mártással és további 3 percig sütjük.
Akár kézzel, akár késsel-villával esszük, biztos, hogy nem hagyunk belőle egy szeletet sem.

Egy laza hétvégi ebédhez, baráti összejövetelre vagy akár saját magad kényeztetésére is tökéletes választás.
Ha tetszett a carbonara pizza, ezeket az olasz ihletésű vagy extrább pizzarecepteket is próbáld ki:
Ha tetszett a Carbonara pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!