Pizza

Carbonarapizza

Carbonara pizza
carbonara-pizza

Hozzávalók
400 ml
víz
20 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
pizzaliszt (00-s)
(+ a formázáshoz)
2 tk
25 ml
olívaolaj
400 g
reszelt mozzarella
A mártáshoz
250 g
tokaszalonna
4 db
tojássárgája
bors
3 db
tojás
150 g
parmezán

Elkészítés
  1. A pizza tésztájához a vizet egy dagasztógép táljába öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, és legalább 6 percig dagasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 

  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négy egyenlő részre osztjuk. A négy részt gombócokká formáljuk, majd kiolajozott tepsire tesszük, lefóliázzuk (érdemes a gombócok tetejét is vékonyan beolajozni, hogy ne tapadjon a tésztához), és hagyjuk további 30 percig kelni.

  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Hideg serpenyőbe tesszük a tokaszalonnát és zsírjára pirítjuk. A tojássárgákat, a borsot, az egész tojásokat és a reszelt parmezánt összekeverjük a pirított szalonnával. Ha nagyon sok zsírt engedett, ne használjuk fel mindet, elegendő 2 evőkanálnyi.

  4. A megkelt pizzákat lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzalapátra helyezzük és megszórjuk reszelt mozzarellával. A 300 fokos sütőben felmelegített pizzakövön 4 perc alatt elősütjük a pizzákat, majd kivesszük, megkenjük a mártással és további 3 percig sütjük.

  5. Akár kézzel, akár késsel-villával esszük, biztos, hogy nem hagyunk belőle egy szeletet sem.

www.streetkitchen.hu

A pizzát is és a carbonarát is az olasz gasztronómia örök klasszikusaként tartjuk számon. Miért is ne lehetne őket ötvözni? Carbonara íz, pizza állag, egyszerű a képlet, nagyszerű a végeredmény.

A carbonara pizza egy igazi álompárosítás azoknak, akik nem tudnak választani a tészta és a pizza között. A ropogós tésztára kent, krémes, parmezános-szalonnás szósz hozza a klasszikus carbonara ízvilágot, amit a jó minőségű mozzarella tesz teljessé.

Hozzávalók

4 darab, kb. 28 cm átmérőjű pizzához
400 ml
víz
20 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
pizzaliszt (00-s)
(+ a formázáshoz)
2 tk
25 ml
olívaolaj
400 g
reszelt mozzarella
A mártáshoz
250 g
tokaszalonna
4 db
tojássárgája
bors
3 db
tojás
150 g
parmezán

Elkészítés

  1. A pizza tésztájához a vizet egy dagasztógép táljába öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, és legalább 6 percig dagasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 

  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négy egyenlő részre osztjuk. A négy részt gombócokká formáljuk, majd kiolajozott tepsire tesszük, lefóliázzuk (érdemes a gombócok tetejét is vékonyan beolajozni, hogy ne tapadjon a tésztához), és hagyjuk további 30 percig kelni.

  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a mártást. Hideg serpenyőbe tesszük a tokaszalonnát és zsírjára pirítjuk. A tojássárgákat, a borsot, az egész tojásokat és a reszelt parmezánt összekeverjük a pirított szalonnával. Ha nagyon sok zsírt engedett, ne használjuk fel mindet, elegendő 2 evőkanálnyi.

  4. A megkelt pizzákat lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzalapátra helyezzük és megszórjuk reszelt mozzarellával. A 300 fokos sütőben felmelegített pizzakövön 4 perc alatt elősütjük a pizzákat, majd kivesszük, megkenjük a mártással és további 3 percig sütjük.

  5. Akár kézzel, akár késsel-villával esszük, biztos, hogy nem hagyunk belőle egy szeletet sem.

Ha tetszett a Carbonara pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept