Street Kitchen

Céklás-gombásragurösztintálalva

Céklás-gombás ragu rösztin tálalva

Hozzávalók
A tócsnihoz
600 g
krumpli
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 db
tojás
3 ek
teljes kiőrlésű liszt
A raguhoz
1 ek
olívaolaj
8 szem
aszalt paradicsom
0.5 mk
chilipehely
3 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
200 g
shiitake gomba
50 ml
száraz fehérbor
0.5 mk
szecsuáni bors
1 ek
worcester szósz
50 g
céklalevél

Elkészítés

A céklás-gombás ragu elkészítéséhez először a tócsnival kezdünk, amihez a krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Összeforgatjuk őket, majd egy tiszta konyharuhába tesszük a keveréket, és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ezután mehet vissza a tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel tenyérnyi, 1 cm magas korongokat formázunk a masszából, és sütőpapírra rakosgatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük a tócsnikat, félidőben megfordítva őket, hogy a másik oldaluk is jól átsüljön. 

A raguhoz az aszalt paradicsomokat apróra vágjuk, majd a chilipehellyel és a zúzott fokhagymával együtt lepirítjuk egy kevés olívaolajon. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott  hagymát, a gombát és a céklalevelek apróra vágott szárát, majd felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a sót, illetve a Worcester szószt. A céklalevelek zöld leveleit csak a legeslegvégén adjuk a keverékhez. Összeforgatjuk, és már kész is: ragut a tócsnik tetejére halmozzuk. A tálaláshoz is használhatunk pár kisebb céklalevelet.

Céklás-gombás ragu rösztin tálalva
Céklás-gombás ragu rösztin tálalva (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

Tocsogó olaj helyett ezúttal sütőben sül a tócsni, a céklaleveleket pedig a zero waste jegyében szintén felhasználjuk.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
A tócsnihoz
600 g
krumpli
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 db
tojás
3 ek
teljes kiőrlésű liszt
A raguhoz
1 ek
olívaolaj
8 szem
aszalt paradicsom
0.5 mk
chilipehely
3 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
200 g
shiitake gomba
50 ml
száraz fehérbor
0.5 mk
szecsuáni bors
1 ek
worcester szósz
50 g
céklalevél

A céklás-gombás ragu elkészítéséhez először a tócsnival kezdünk, amihez a krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Összeforgatjuk őket, majd egy tiszta konyharuhába tesszük a keveréket, és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ezután mehet vissza a tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel tenyérnyi, 1 cm magas korongokat formázunk a masszából, és sütőpapírra rakosgatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük a tócsnikat, félidőben megfordítva őket, hogy a másik oldaluk is jól átsüljön. 

A raguhoz az aszalt paradicsomokat apróra vágjuk, majd a chilipehellyel és a zúzott fokhagymával együtt lepirítjuk egy kevés olívaolajon. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott  hagymát, a gombát és a céklalevelek apróra vágott szárát, majd felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a sót, illetve a Worcester szószt. A céklalevelek zöld leveleit csak a legeslegvégén adjuk a keverékhez. Összeforgatjuk, és már kész is: ragut a tócsnik tetejére halmozzuk. A tálaláshoz is használhatunk pár kisebb céklalevelet.

Céklás-gombás ragu rösztin tálalva
Céklás-gombás ragu rösztin tálalva (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a Céklás-gombás ragu rösztin tálalva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept