Brutális kaják

Chilisbab,ahogyTexasbanennék

Chilis bab, ahogy Texasban ennék

Hozzávalók
3 db
szárított chili
200 g
bacon vagy sült császárszalonna
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
4 tk
szárított oregánó
1 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
2 tk
római kömény
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
szárított kakukkfű
1.5 kg
marhanyak egyben
3 ek
kukoricaliszt
400 ml
marhaalaplé
1 db
marha velőscsont
800 g
passata (passzírozott paradicsom)
400 g
babkonzerv
4 db
tortillalap
100 g
cheddar sajt
1 fej
vöröshagyma

Elkészítés
Vizet forralunk és kb. 20 percig főzzük benne a szárított chilit. Ha kész, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és felvágjuk csíkokra. Egy nagy, vastag falú edényben kockázott bacont vagy sült császárszalonnát pirítunk – ekkor  viszont kevés olaj hozzáadásával –, majd a megpirult szalonnát kivesszük és félretesszük egy tányéron. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a chilit, a zúzott fokhagymát, az oregánót, kakukkfüvet, pirospaprikát, köményt és római köményt. Alaposan elkeverjük és mehet is hozzá a velőscsont és a kockákra vágott marhanyak.
image does not exist
Jó alaposan körbepirítjuk őket és folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk, majd meghintjük a kukoricaliszttel és sóval és egy alapos kavarás után mehet rá a passata meg az alaplé, beledobjuk a babérlevelet és a kivett szalonnát is,  majd lefedve legalább 2- 2,5 órán át főzzük az egészet közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, némi vízzel pótolva az elfőtt folyadékot. Az utolsó 20 percben hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot is és együtt fejezzük be a főzést. Reszelt cheddarral és tortillával tálaljuk.Ha tetszett a chilis bab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nem a klasszik recept, de nekem annál kedvesebb. Igazi férfias fogás, erőtől duzzadó ízorgia! Must have!

Hozzávalók

4 főre
3 db
szárított chili
200 g
bacon vagy sült császárszalonna
4 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
4 tk
szárított oregánó
1 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
2 tk
római kömény
1 tk
frissen őrölt bors
1 tk
szárított kakukkfű
1.5 kg
marhanyak egyben
3 ek
kukoricaliszt
400 ml
marhaalaplé
1 db
marha velőscsont
800 g
passata (passzírozott paradicsom)
400 g
babkonzerv
4 db
tortillalap
100 g
cheddar sajt
1 fej
vöröshagyma
Vizet forralunk és kb. 20 percig főzzük benne a szárított chilit. Ha kész, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és felvágjuk csíkokra. Egy nagy, vastag falú edényben kockázott bacont vagy sült császárszalonnát pirítunk – ekkor  viszont kevés olaj hozzáadásával –, majd a megpirult szalonnát kivesszük és félretesszük egy tányéron. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a chilit, a zúzott fokhagymát, az oregánót, kakukkfüvet, pirospaprikát, köményt és római köményt. Alaposan elkeverjük és mehet is hozzá a velőscsont és a kockákra vágott marhanyak.
image does not exist
Jó alaposan körbepirítjuk őket és folyamatosan kevergetve legalább 10 percig pirítjuk, majd meghintjük a kukoricaliszttel és sóval és egy alapos kavarás után mehet rá a passata meg az alaplé, beledobjuk a babérlevelet és a kivett szalonnát is,  majd lefedve legalább 2- 2,5 órán át főzzük az egészet közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, némi vízzel pótolva az elfőtt folyadékot. Az utolsó 20 percben hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot is és együtt fejezzük be a főzést. Reszelt cheddarral és tortillával tálaljuk.Ha tetszett a chilis bab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Chilis bab, ahogy Texasban ennék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept