Grillszezon

Chilisbaboshamburger

Chilis babos hamburger

Hozzávalók
A raguhoz
2 fej
vöröshagyma
(kb. 300 g)
30 ml
olaj
1 db
chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
600 g
darált marhahús
250 ml
passata
1 tk
fahéj
200 ml
világos sör
25 g
étcsoki
430 g
bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
4 - 5 szál
friss vagy 1 ek szárított oregánó
8 - 10 levél
friss bazsalikom
A marinált lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(kb 160 g)
1 nagy csipet
1 csipet
cukor
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerzsemle
1 - 2 db
paradicsom
(kb. 220 g)
1 db
szívsaláta
4 szelet
cheddar sajt

Elkészítés

A brutális chilis babos hamburger elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy wokban vagy grillre helyezett serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. A chilit felkarikázzuk, és ezt is a hagymához adjuk. A fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, és mehet is az alapba. Sózzuk, majd további 1 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst.

2-3 perc erős lángon való pirítás után felöntjük a passatával. Mikor forr, ízesítjük fahéjjal, majd felöntjük a sörrel. 10-15 percig főzzük a ragut, majd hozzáadjuk az étcsokit, és belekeverjük a lecsöpögtetett konzerv keveréket is. Összeforraljuk, és levesszük a grillről.

A lila hagymát felkarikázzuk, és tálba tesszük. Sózzuk, cukrozzuk, majd összekeverjük, és tálalásig félretesszük. Az oregánót és a bazsalikomot felaprítjuk, és a raguhoz keverjük. A bucikat elfelezzük, és oldalanként 1-2 perc alatt kissé megpirítjuk.

Összeállítjuk a hamburgert: a buci aljára teszünk néhány salátalevelet, erre kanalazunk a raguból, ráhelyezzük a sajtot, a felkarikázott paradicsomot, a lila hagymát, majd rátesszük a buci tetejét is.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
chilis babos hamburger
Chilis babos hamburger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A hamburgert 1000-féleképpen el lehet készíteni. Igazából ebbe a változatba is darált marhahús került, csak kicsit más formában. És ez igen jót tett ennek a hambinak, nálam egészen biztos, hogy visszatérő vendég lesz!

Hozzávalók

4 darabhoz
A raguhoz
2 fej
vöröshagyma
(kb. 300 g)
30 ml
olaj
1 db
chilipaprika
4 gerezd
fokhagyma
600 g
darált marhahús
250 ml
passata
1 tk
fahéj
200 ml
világos sör
25 g
étcsoki
430 g
bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
4 - 5 szál
friss vagy 1 ek szárított oregánó
8 - 10 levél
friss bazsalikom
A marinált lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(kb 160 g)
1 nagy csipet
1 csipet
cukor
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerzsemle
1 - 2 db
paradicsom
(kb. 220 g)
1 db
szívsaláta
4 szelet
cheddar sajt

A brutális chilis babos hamburger elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy wokban vagy grillre helyezett serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. A chilit felkarikázzuk, és ezt is a hagymához adjuk. A fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, és mehet is az alapba. Sózzuk, majd további 1 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst.

2-3 perc erős lángon való pirítás után felöntjük a passatával. Mikor forr, ízesítjük fahéjjal, majd felöntjük a sörrel. 10-15 percig főzzük a ragut, majd hozzáadjuk az étcsokit, és belekeverjük a lecsöpögtetett konzerv keveréket is. Összeforraljuk, és levesszük a grillről.

A lila hagymát felkarikázzuk, és tálba tesszük. Sózzuk, cukrozzuk, majd összekeverjük, és tálalásig félretesszük. Az oregánót és a bazsalikomot felaprítjuk, és a raguhoz keverjük. A bucikat elfelezzük, és oldalanként 1-2 perc alatt kissé megpirítjuk.

Összeállítjuk a hamburgert: a buci aljára teszünk néhány salátalevelet, erre kanalazunk a raguból, ráhelyezzük a sajtot, a felkarikázott paradicsomot, a lila hagymát, majd rátesszük a buci tetejét is.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
chilis babos hamburger
Chilis babos hamburger

Ha tetszett a Chilis babos hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept