Megúszós sütik

Chilis-pisztáciásfehércsoki-mousse

Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse

Hozzávalók
140 ml
jéghideg habtejszín
4 db
tojássárgája
3 ek
cukor
2 db
tojásfehérje
1 tk
porzselatin
2 ek
amaretto
200 g
fehér csoki
0.25 tk
cayenne-bors
1 csipet
50 g
pisztácia

Elkészítés

A habtejszínt kemény habbá verjük és a hűtőbe rakjuk. A tojássárgáját a cukorral, csipet sóval és cayenne borssal folyamatos keverés mellett, vízgőz felett addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvadt és a tojás kicsit ki nem fehéredett és habosodott. A tojásfehérjét közepesen kemény, rugalmas habbá verjük. A zselatint beáztatjuk az amarettóba, majd 1 perc múlva, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, és folyamatos keverés mellett a tojássárgájához adjuk. A csokit óvatosan, lassú tűzön, vízgőz felett felolvasztjuk, folyamatosan keverjük közben. Vigyázzunk, meg ne égjen, mert akkor besűrűsödik. 

Hagyjuk egy kicsit hűlni a csokit, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, azután 2-3 részletben a tojásfehérjét, végül a tejszínhabot, szintén 2-3 részletben. A mixünket 4-6 pohárba csorgatjuk, majd legalább 1-2 órán át hűtjük. Fogyasztáskor megszórjuk aprított pisztáciával.

www.streetkitchen.hu

A fehér csoki az egyik legjobb dolog a világon! A csokik közül ez a kedvencem, tehát ez a desszert nálam a legek között van, úgyhogy nyugodtan megölhettek vele. :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
140 ml
jéghideg habtejszín
4 db
tojássárgája
3 ek
cukor
2 db
tojásfehérje
1 tk
porzselatin
2 ek
amaretto
200 g
fehér csoki
0.25 tk
cayenne-bors
1 csipet
50 g
pisztácia

A habtejszínt kemény habbá verjük és a hűtőbe rakjuk. A tojássárgáját a cukorral, csipet sóval és cayenne borssal folyamatos keverés mellett, vízgőz felett addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvadt és a tojás kicsit ki nem fehéredett és habosodott. A tojásfehérjét közepesen kemény, rugalmas habbá verjük. A zselatint beáztatjuk az amarettóba, majd 1 perc múlva, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, és folyamatos keverés mellett a tojássárgájához adjuk. A csokit óvatosan, lassú tűzön, vízgőz felett felolvasztjuk, folyamatosan keverjük közben. Vigyázzunk, meg ne égjen, mert akkor besűrűsödik. 

Hagyjuk egy kicsit hűlni a csokit, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, azután 2-3 részletben a tojásfehérjét, végül a tejszínhabot, szintén 2-3 részletben. A mixünket 4-6 pohárba csorgatjuk, majd legalább 1-2 órán át hűtjük. Fogyasztáskor megszórjuk aprított pisztáciával.

Ha tetszett a Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept