Húsételek

Chimichanga,azseniálistöltött-sütötttortilla

Chimichanga, a zseniális töltött-sütött tortilla

Hozzávalók
A töltelékhez
500 g
darált marhahús
1 nagy csipet
só, bors
150 g
paradicsomszósz
400 g
bab (konzerv)
1 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 tk
római kömény
chiliszósz
A salsához
2 db
paradicsom
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss koriander
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
1 csomag
tortillalap
200 g
reszelt cheddar
A tálaláshoz
1 doboz
tejföl (nagy doboz)

Elkészítés

Egy forró serpenyőben, kevés olaj alatt elkezdjük pirítani a marhahúst, majd pár perc után jöhet hozzá a só, bors, és a paradicsomszósz. Átkeverjük a húst és hozzáadjuk a babot, füstölt pirospaprikát, római köményt és a chiliszószt. A salsához félbevágjuk a paradicsomokat és a lilahagymával, friss korianderrel, olívaolajjal, sóval és borssal együtt lezúzzuk. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá a sajt. Mindeközben rakjunk fel egy nagy adag olajat, hogy felmelegedhessen.

chimichanga_2.jpg

A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezzel becsomagolva a tortillát és ahhoz, hogy ne nyíljon szét, fogpiszkálóval összetűzzük őket. 175 C-ra felmelegített olajban, pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy nagy evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk.

chimichanga_1.jpg

www.streetkitchen.hu

Hogy ne kelljen Mexikóba utaznod, de még egy étterembe sem elmenned egy klasszik chimichangáért, elhoztuk nektek a pöpec kis receptet, így otthon is bármikor összedobhatjátok ezt a remek sült tortillát. 

Hozzávalók

4 főre
A töltelékhez
500 g
darált marhahús
1 nagy csipet
só, bors
150 g
paradicsomszósz
400 g
bab (konzerv)
1 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 tk
római kömény
chiliszósz
A salsához
2 db
paradicsom
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss koriander
1 - 2 ek
olívaolaj
só, bors
1 csomag
tortillalap
200 g
reszelt cheddar
A tálaláshoz
1 doboz
tejföl (nagy doboz)

Egy forró serpenyőben, kevés olaj alatt elkezdjük pirítani a marhahúst, majd pár perc után jöhet hozzá a só, bors, és a paradicsomszósz. Átkeverjük a húst és hozzáadjuk a babot, füstölt pirospaprikát, római köményt és a chiliszószt. A salsához félbevágjuk a paradicsomokat és a lilahagymával, friss korianderrel, olívaolajjal, sóval és borssal együtt lezúzzuk. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá a sajt. Mindeközben rakjunk fel egy nagy adag olajat, hogy felmelegedhessen.

chimichanga_2.jpg

A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezzel becsomagolva a tortillát és ahhoz, hogy ne nyíljon szét, fogpiszkálóval összetűzzük őket. 175 C-ra felmelegített olajban, pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy nagy evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk.

chimichanga_1.jpg

Ha tetszett a Chimichanga, a zseniális töltött-sütött tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept