Így készül a cigánypecsenye hasábburgonyával.
Az uborkát egy mandolinnal vagy egy éles késsel kb. 3 mm vastagságúra szeleteljük, majd lesózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A krumplit kb. 1 cm széles hasábokra vágjuk, majd sütésig félretesszük.
A húst enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd a hússzeleteket megforgatjuk benne. Olajat teszünk a serpenyőbe, majd közepesen erős lángon a hús mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megpirítjuk benne, majd kivesszük.
A serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170 fokra, beletesszük a hasábokra vágott krumplit, és a krumplik tetejére tesszük a korábban lesütött húst is, majd lefedjük, hogy a gőzben még omlósabbá váljon a hús.
Míg sül a krumpli és a hús, a szalonnából kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd 1 centinként bevágjuk a bőréig, és egy száraz serpenyőben kisütjük a zsírját. Ha megpirult a krumpli, egy konyhai papírtörlőre szedjük a húst és a krumplit, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.
Visszatérünk a salátához, és alaposan kinyomkodjuk az uborkából a levet, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az ecetet, a zúzott fokhagymát és belekeverjük a tejfölt is.
A fokhagymás olajhoz az olajba fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk a fokhagymát, vagy ha van otthon mozsár, akkor azzal is krémesíthetjük a hagymát.
Kis tálkába szedjük az uborkasalátát. Tányérra szedjük a burgonyát, rátesszük a húst, amit megkenünk a fokhagymás olajjal, majd az egészet megkoronázzuk a sült szalonnával, amit megszórunk egy kevés pirospaprikával.
