Street Kitchen

Királyolaszelőételek3.:Coccoli-sósminifánkkolbászchipsesricottával

Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával

Hozzávalók
A fánkhoz
200 g
liszt
150 ml
víz
14 g
szárított élesztő
1 csipet
A krémhez
250 g
ricotta
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
80 g
paprikás kolbász

Elkészítés

A fánk hozzávalóit összegyúrjuk és lefedve 1 órán át kelesztjük. A krémhez a ricottát összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zsírjára sütött és apróra vágott kolbászdarabkákat (ha szeretjük a zsírt is).

Ha megkelt a fánk, kis gombócokat formázunk belőle és közepes hőfokú, bő olajban, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ha kihűlt félbevágjuk és a krémmel megkenve tálaljuk.

 

www.streetkitchen.hu

Még mindig van szuper olasz előételünk! Most egy coccolit dobtam össze egy zöldfűszeres, kolbászchipses ricottával, hogy teljes legyen a kép. Próbáljátok ki akkor is, ha vendégeket vártok, és akkor is, ha nem! :)

Hozzávalók

4 főre
A fánkhoz
200 g
liszt
150 ml
víz
14 g
szárított élesztő
1 csipet
A krémhez
250 g
ricotta
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
80 g
paprikás kolbász

A fánk hozzávalóit összegyúrjuk és lefedve 1 órán át kelesztjük. A krémhez a ricottát összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zsírjára sütött és apróra vágott kolbászdarabkákat (ha szeretjük a zsírt is).

Ha megkelt a fánk, kis gombócokat formázunk belőle és közepes hőfokú, bő olajban, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ha kihűlt félbevágjuk és a krémmel megkenve tálaljuk.

 

Ha tetszett a Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept