A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és sós, forró vízben egy fazékban puhára főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a tejet, a vajat, a mustárt és a szerecsendiót, és krémesre törjük, majd belekeverjük a sajtot is, és félretesszük.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Előveszünk egy nagy, mély serpenyőt vagy egy nagy lábast, és felolvasztjuk benne a vajat az olajjal. Beledobjuk a hagymát és a gombát, majd a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a darált húst (spatulával vagy fakanállal jól nyomkodjuk szét), megszórjuk a kakukkfűvel, meglocsoljuk a Worcester szósszal, és addig sütjük, amíg be nem barnul. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a sört és a bort, majd további 5 percig főzzük.
Ezután felöntjük az alaplével, belereszeljük a szerecsendiót, majd 10 perc után megkóstoljuk, és ha kell, sózzunk és borsozzunk utána. Összesen 40 percig főzzük, amíg a szósz vissza nem redukálódik és be nem sűrűsödik picit. (Tipp: a vége előtt 5 perccel adhatunk hozzá egy evőkanálnyi keményítőt is.) Amikor kész, félrehúzzuk, és hagyjuk félig kihűlni.

Előveszünk egy jénait vagy egy mély, hőálló edényt. Az aljára kanalazzuk a ragut, majd a tetejét egyenletesen befedjük a krumplipürével. Ráreszelhetünk még sajtot, vagy megszórhatjuk friss kakukkfűvel. 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.