A tésztához lazán összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, a sót, a kockákra vágott hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, ügyelve rá, hogy ne dolgozzuk túl. Fél órát hűtőben pihentetjük, majd egy alaposan belisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. A felesleges tésztát levágjuk és egy alufóliával kibélelve babot öntünk rá nehezéknek, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután eltávolítjuk a nehezéket és a fóliát, majd további 10 percig sütjük üresen. Kivesszük a sütőből és félretesszük.

A creme brulee töltelékhez a tejet és a tejszínt összekeverjük és egy lábasban felmelegítjük (nem forraljuk fel!). A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a keményítővel, majd vízgőz fölé helyezzük és felöntjük a megmelegített tejjel és tejszínnel. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve, alacsony lángon addig keverjük, amíg puding állagú nem lesz. Az elősütött tésztára öntjük a creme brulee tölteléket és 160 fokon 20 percig sütjük, végül hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt egyenletesen megszórjuk 3 evőkanál cukorral és egy kézi sárkánnyal ropogós karamellréteget olvasztunk rá. A megszilárdult karamellt egy kiskanállal összetörjük és már szeletelhetjük is a creme brulee pitét!
