Fantasztikus desszertek

Extrasüti:cremebruleepite-ahedonizmuskimaxolása

Extra süti: creme brulee pite - a hedonizmus kimaxolása

Hozzávalók
1.5 dl
tejszín
Az omlós-ropogós pitetésztához
350 g
liszt
50 g
porcukor
5 g
270 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A creme brulee töltelékhez
8 db
tojássárgája
12 dkg
cukor
1 zacskó
vaníliás cukor
1.5 dl
tej
1 csapott ek
keményítő
A karamell bevonathoz
3 ek
kristálycukor
kézi sárkány

Elkészítés

A tésztához lazán összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, a sót, a kockákra vágott hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, ügyelve rá, hogy ne dolgozzuk túl. Fél órát hűtőben pihentetjük, majd egy alaposan belisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. A felesleges tésztát levágjuk és egy alufóliával kibélelve babot öntünk rá nehezéknek, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután eltávolítjuk a nehezéket és a fóliát, majd további 10 percig sütjük üresen. Kivesszük a sütőből és félretesszük.

img_1251.jpg

A creme brulee töltelékhez a tejet és a tejszínt összekeverjük és egy lábasban felmelegítjük (nem forraljuk fel!). A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a keményítővel, majd vízgőz fölé helyezzük és felöntjük a megmelegített tejjel és tejszínnel. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve, alacsony lángon addig keverjük, amíg puding állagú nem lesz. Az elősütött tésztára öntjük a creme brulee tölteléket és 160 fokon 20 percig sütjük, végül hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt egyenletesen megszórjuk 3 evőkanál cukorral és egy kézi sárkánnyal ropogós karamellréteget olvasztunk rá. A megszilárdult karamellt egy kiskanállal összetörjük és már szeletelhetjük is a creme brulee pitét!

img_1247_1.jpg

www.streetkitchen.hu

A jó pitéket mindenki szereti, a creme bruleenek is nagy rajongótábora van, így elég egyértelmű az ötlet, hogy a két dolog kombinálásából csak valami jó sülhet ki. Ez a creme brulee pite, ami egy igazán hedonista, ünnepi desszert. 

Hozzávalók

1 27 cm-es piteformához
1.5 dl
tejszín
Az omlós-ropogós pitetésztához
350 g
liszt
50 g
porcukor
5 g
270 g
hideg vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A creme brulee töltelékhez
8 db
tojássárgája
12 dkg
cukor
1 zacskó
vaníliás cukor
1.5 dl
tej
1 csapott ek
keményítő
A karamell bevonathoz
3 ek
kristálycukor
kézi sárkány

A tésztához lazán összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, a sót, a kockákra vágott hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, ügyelve rá, hogy ne dolgozzuk túl. Fél órát hűtőben pihentetjük, majd egy alaposan belisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. A felesleges tésztát levágjuk és egy alufóliával kibélelve babot öntünk rá nehezéknek, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután eltávolítjuk a nehezéket és a fóliát, majd további 10 percig sütjük üresen. Kivesszük a sütőből és félretesszük.

img_1251.jpg

A creme brulee töltelékhez a tejet és a tejszínt összekeverjük és egy lábasban felmelegítjük (nem forraljuk fel!). A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a keményítővel, majd vízgőz fölé helyezzük és felöntjük a megmelegített tejjel és tejszínnel. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve, alacsony lángon addig keverjük, amíg puding állagú nem lesz. Az elősütött tésztára öntjük a creme brulee tölteléket és 160 fokon 20 percig sütjük, végül hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt egyenletesen megszórjuk 3 evőkanál cukorral és egy kézi sárkánnyal ropogós karamellréteget olvasztunk rá. A megszilárdult karamellt egy kiskanállal összetörjük és már szeletelhetjük is a creme brulee pitét!

img_1247_1.jpg

Ha tetszett az Extra süti: creme brulee pite - a hedonizmus kimaxolása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept