Szendvics

Croissantszendvicsházimajonézzelfelturbózva

Croissant szendvics házi majonézzel felturbózva

Hozzávalók
60 ml
tejszín
4 db
croissant
pár friss salátalevél
jó minőségű szeletelt sonka
sajtszeletek
paradicsomszeletek
A majonézhez:
3 db
tojás
1 tk
mustár
0.5 db
citrom kifacsart leve
400 ml
olaj
A majonézes pesztóhoz:
3 ek
majonéz
3 ek
zöld pesztó
A sajtkrémhez:
150 g
vörös cheddar sajt
1 tk
étkezési keményítő

Elkészítés
A majonézhez egy magasabb falú edénybe ütjük a tojásokat. Mehet hozzá a mustár, citromlé, só és végül az olaj. Botmixerrel krémesítjük úgy, hogy nem mozgatjuk a botmixert közben, csak a végén amikor már krémes a majonéz. A szendvicskrémhez fele-fele arányban összekeverünk majonézt és zöld pesztót. A sajtkrémhez a sajtot egy lábasba reszeljük, a keményítővel és tejszínnel kevergetve pár perc alatt összeolvasztjuk, hogy mártás állagú legyen. A szendvicsekhez a croissant-okat félbevágjuk, az alsó felüket megkenjük a sajtszósszal, erre kerül pár salátalevél, sonkaszeletek, sajt, pár szelet paradicsom. végül a pesztós majonézzel megkent croissant tetővel zárjuk a sort és már kész is!

www.streetkitchen.hu

A szendvics egy egyszerű műfaj, de vannak trükkök, amikkel egyszerűen és gyorsan feldobhatjátok a szendvicseteket. Én most egy házi majonézes, pesztós sonkás croissant receptet mutatok nektek, csekkoljátok a videót is és próbáljátok ki a receptet!

Hozzávalók

2 szendvicshez
60 ml
tejszín
4 db
croissant
pár friss salátalevél
jó minőségű szeletelt sonka
sajtszeletek
paradicsomszeletek
A majonézhez:
3 db
tojás
1 tk
mustár
0.5 db
citrom kifacsart leve
400 ml
olaj
A majonézes pesztóhoz:
3 ek
majonéz
3 ek
zöld pesztó
A sajtkrémhez:
150 g
vörös cheddar sajt
1 tk
étkezési keményítő
A majonézhez egy magasabb falú edénybe ütjük a tojásokat. Mehet hozzá a mustár, citromlé, só és végül az olaj. Botmixerrel krémesítjük úgy, hogy nem mozgatjuk a botmixert közben, csak a végén amikor már krémes a majonéz. A szendvicskrémhez fele-fele arányban összekeverünk majonézt és zöld pesztót. A sajtkrémhez a sajtot egy lábasba reszeljük, a keményítővel és tejszínnel kevergetve pár perc alatt összeolvasztjuk, hogy mártás állagú legyen. A szendvicsekhez a croissant-okat félbevágjuk, az alsó felüket megkenjük a sajtszósszal, erre kerül pár salátalevél, sonkaszeletek, sajt, pár szelet paradicsom. végül a pesztós majonézzel megkent croissant tetővel zárjuk a sort és már kész is!

Ha tetszett a Croissant szendvics házi majonézzel felturbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept