Húsételek

Csicseriborsósmarokkóicsirke

Csicseriborsós marokkói csirke

Hozzávalók
2 db
csirke alsócomb
2 db
csirke felsőcomb
2 db
csirkemellfilé
só,bors
A paradicsomos alaphoz
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
hámozott paradicsom (konzerv)
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
petrezselyem
400 g
csicseriborsó (konzerv)
50 g
mazsola
1 db
citrom
100 g
vegyes olívabogyó
A fűszerkeverékhez
1 ek
gyömbér
1 ek
kardamom
1 ek
szerecsendió
1 tk
fahéj
1 tk
kínai ötfűszer keverék
1 tk
koriandermag
1 tk
kurkuma
1 mk
cayenne bors
1 csipet
sáfrány
1 tk

Elkészítés
A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, utána félretesszük. A maradék csirkezsíron a durvára darabolt hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd ráöntjük a hámozott paradicsomot, a mazsolát, az olívabogyót, a nyolcadolt citromot, a csicseriborsót, és alaposan elkeverjük.
A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a paradicsomos alapba szórjuk, az apróra vágott petrezselymet és koriandert is belekeverjük, és 5-8 percig rotyogtatjuk.Egy megfelelő méretű tepsibe öntjük a serpenyő tartalmát, ráültetjük a csirkerészeket bőrrel felfelé, alufóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül sütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Utána a fóliát eltávolítjuk és 10-15 perc alatt felső grillfokozaton megpirítjuk a bőrét, és készen is vagyunk!Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Imádunk a világ különböző tájairól inspirálódni, hogy minél színesebb kajákat mutathassunk nektek. Most itt van egy perfekt marokkói kaja, amihez elég egy serpenyő és egy sütőtál!

Hozzávalók

4 főre
2 db
csirke alsócomb
2 db
csirke felsőcomb
2 db
csirkemellfilé
só,bors
A paradicsomos alaphoz
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
hámozott paradicsom (konzerv)
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
petrezselyem
400 g
csicseriborsó (konzerv)
50 g
mazsola
1 db
citrom
100 g
vegyes olívabogyó
A fűszerkeverékhez
1 ek
gyömbér
1 ek
kardamom
1 ek
szerecsendió
1 tk
fahéj
1 tk
kínai ötfűszer keverék
1 tk
koriandermag
1 tk
kurkuma
1 mk
cayenne bors
1 csipet
sáfrány
1 tk
A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, utána félretesszük. A maradék csirkezsíron a durvára darabolt hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd ráöntjük a hámozott paradicsomot, a mazsolát, az olívabogyót, a nyolcadolt citromot, a csicseriborsót, és alaposan elkeverjük.
A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a paradicsomos alapba szórjuk, az apróra vágott petrezselymet és koriandert is belekeverjük, és 5-8 percig rotyogtatjuk.Egy megfelelő méretű tepsibe öntjük a serpenyő tartalmát, ráültetjük a csirkerészeket bőrrel felfelé, alufóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül sütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Utána a fóliát eltávolítjuk és 10-15 perc alatt felső grillfokozaton megpirítjuk a bőrét, és készen is vagyunk!Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Csicseriborsós marokkói csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept