A grillezett palacsintához a hozzávalókat egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük. A közepesen erős lángon felforrósított palacsintasütőbe öntünk 1 tk olajat, eloszlatjuk benne, majd belekanalazunk egy adagot a tésztából, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Olykor-olykor pótoljuk az olajat.
Ahhoz, hogy az első palacsinta ne vesszen kárba, a serpenyőt érdemes egyszer füstölésig hevíteni, kiolajozni, majd visszavenni a normál sütés hőmérsékletére a lángot, egy törlőpapírral tisztára törölni, és ezután elkezdeni. Ez az első “kiégetés” általában megakadályozza, hogy letapadjon az első palacsintánk.
A töltelékhez egy tálba tesszük a túrót. A sárgadinnye felét egy késes aprítóba tesszük, és pépesítjük, majd a túróhoz adjuk a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a porcukorral és a STREET KITCHEN SÁRGA CSILI SZÓSZÁVAL együtt. A megmaradt sárgadinnyét felszeleteljük, és a grillre dobjuk. Oldalanként 2 percig sütjük, majd felkockázzuk, és a túróhoz keverjük.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd kétszer félbehajtjuk, így háromszöget kapunk, és a grillre tesszük. A grill hőfokától függően, oldalanként 15-20 másodperc alatt kissé összesütjük. Ilyen füstös ízű és pikáns palacsintát még biztos nem ettetek.
