A salihoz a kaliforniai paprikát forró, legalább 250 fokos grillre tesszük, és addig sütjük, amíg mindenhol befeketedik. Ezután egy tálba tesszük és befóliázzuk, hogy gőzölődjön. 15 perc után óvatosan leszedjük a paprikák égett részét és felszeleteljük a húsát. Egy tálba tesszük a felcsíkozott lila káposzta és a félkarikákra vágott sárgarépa társaságában, majd kevés almaecettel beállítjuk a savakat, sózzuk, borsozzuk.
A BBQ szószhoz minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és kb. 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A húst 150 g-os részekre osztjuk és megformázzuk, majd forró grillrácsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és fordítás után mindegyikre teszünk 2-2 szelet sajtot. Ha szeretnétek, hogy biztos megolvadjon a sajt, ilyenkor érdemes lehajtani egy kicsit a grill fedelét.
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megvajazzuk és megpirítjuk a grillen.
A zsemle alját és tetejét megkenjük a szósszal. Az aljára jöhet a sajtos hús, majd ráhalmozzuk a salátát, és mehet rá a teteje.
CsípősBBQ-szószosburger
Füstös, csípős, enyhén édeskés – ez a csípős BBQ-szószos burger igazi ízbomba, ami garantáltan feldobja a grillestéket. Ropogós, pikáns zöldségekkel és szaftos marhahússal a klasszikus hamburger új szintre lép.
Fullos hambi a grillrácson? Simán! Ez az ultimate nyári életérzés: füstös húspogácsa, ropogósra pirított buci és egy pikáns zöldségkeverék, amiből egyszerűen lehetetlen eleget gyártani. Szóval csak óvatosan vállaljátok be a grillmester szerepét a következő kerti partin! :D
Hozzávalók
A csípős BBQ-szószhoz
A húspogácsához
A burger összeállításához
Elkészítés
A salihoz a kaliforniai paprikát forró, legalább 250 fokos grillre tesszük, és addig sütjük, amíg mindenhol befeketedik. Ezután egy tálba tesszük és befóliázzuk, hogy gőzölődjön. 15 perc után óvatosan leszedjük a paprikák égett részét és felszeleteljük a húsát. Egy tálba tesszük a felcsíkozott lila káposzta és a félkarikákra vágott sárgarépa társaságában, majd kevés almaecettel beállítjuk a savakat, sózzuk, borsozzuk.
A BBQ szószhoz minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és kb. 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A húst 150 g-os részekre osztjuk és megformázzuk, majd forró grillrácsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és fordítás után mindegyikre teszünk 2-2 szelet sajtot. Ha szeretnétek, hogy biztos megolvadjon a sajt, ilyenkor érdemes lehajtani egy kicsit a grill fedelét.
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megvajazzuk és megpirítjuk a grillen.
A zsemle alját és tetejét megkenjük a szósszal. Az aljára jöhet a sajtos hús, majd ráhalmozzuk a salátát, és mehet rá a teteje.
-6o7WEI.webp)
Ha több adagot készítenétek, a salátát és a szószt előre is bekeverhetitek, így a grillezésnél már csak a húsra és a bucira kell figyelni. Önmagában is elég laktató ez a hambi, de természetesen egy kis sült krumpli is elfér mellé, ha a teljes burgerélményt szeretnétek átélni.
Ha tetszett a csípős bbq-szószos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!