Hamburger

CsípősBBQ-szószosburger

Csípős BBQ-szószos burger
Csípős BBQ-szószos burger (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
2 db
kaliforniai paprika
(90 g/db)
0.5 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
almaecet
bors
A csípős BBQ-szószhoz
2 ek
sriracha szósz
6 ek
bBQ-szósz
1 ek
méz
1 tk
balzsamecet
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
(min. 20% zsírtartalom)
bors
4 szelet
cheddar sajt
A burger összeállításához
4 db
hamburgerzsemle
20 g
vaj

Elkészítés
  1. A salihoz a kaliforniai paprikát forró, legalább 250 fokos grillre tesszük, és addig sütjük, amíg mindenhol befeketedik. Ezután egy tálba tesszük és befóliázzuk, hogy gőzölődjön. 15 perc után óvatosan leszedjük a paprikák égett részét és felszeleteljük a húsát. Egy tálba tesszük a felcsíkozott lila káposzta és a félkarikákra vágott sárgarépa társaságában, majd kevés almaecettel beállítjuk a savakat, sózzuk, borsozzuk.

  2. A BBQ szószhoz minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és kb. 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

  3. A húst 150 g-os részekre osztjuk és megformázzuk, majd forró grillrácsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és fordítás után mindegyikre teszünk 2-2 szelet sajtot. Ha szeretnétek, hogy biztos megolvadjon a sajt, ilyenkor érdemes lehajtani egy kicsit a grill fedelét. 

  4. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megvajazzuk és megpirítjuk a grillen. 

  5. A zsemle alját és tetejét megkenjük a szósszal. Az aljára jöhet a sajtos hús, majd ráhalmozzuk a salátát, és mehet rá a teteje.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Füstös, csípős, enyhén édeskés – ez a csípős BBQ-szószos burger igazi ízbomba, ami garantáltan feldobja a grillestéket. Ropogós, pikáns zöldségekkel és szaftos marhahússal a klasszikus hamburger új szintre lép.

Hozzávalók

4 főre
2 db
kaliforniai paprika
(90 g/db)
0.5 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 ek
almaecet
bors
A csípős BBQ-szószhoz
2 ek
sriracha szósz
6 ek
bBQ-szósz
1 ek
méz
1 tk
balzsamecet
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
(min. 20% zsírtartalom)
bors
4 szelet
cheddar sajt
A burger összeállításához
4 db
hamburgerzsemle
20 g
vaj

Elkészítés

  1. A salihoz a kaliforniai paprikát forró, legalább 250 fokos grillre tesszük, és addig sütjük, amíg mindenhol befeketedik. Ezután egy tálba tesszük és befóliázzuk, hogy gőzölődjön. 15 perc után óvatosan leszedjük a paprikák égett részét és felszeleteljük a húsát. Egy tálba tesszük a felcsíkozott lila káposzta és a félkarikákra vágott sárgarépa társaságában, majd kevés almaecettel beállítjuk a savakat, sózzuk, borsozzuk.

  2. A BBQ szószhoz minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és kb. 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

  3. A húst 150 g-os részekre osztjuk és megformázzuk, majd forró grillrácsra tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és fordítás után mindegyikre teszünk 2-2 szelet sajtot. Ha szeretnétek, hogy biztos megolvadjon a sajt, ilyenkor érdemes lehajtani egy kicsit a grill fedelét. 

  4. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, megvajazzuk és megpirítjuk a grillen. 

  5. A zsemle alját és tetejét megkenjük a szósszal. Az aljára jöhet a sajtos hús, majd ráhalmozzuk a salátát, és mehet rá a teteje.


csipos-bbq-szoszos-burger (2)
Csípős BBQ-szószos burger (Fotó: Street Kitchen)

Ha több adagot készítenétek, a salátát és a szószt előre is bekeverhetitek, így a grillezésnél már csak a húsra és a bucira kell figyelni. Önmagában is elég laktató ez a hambi, de természetesen egy kis sült krumpli is elfér mellé, ha a teljes burgerélményt szeretnétek átélni.

Ha tetszett a csípős bbq-szószos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése