Húsételek

Csirkecacciatorea2022-esnyárimagazinból

Csirke cacciatore a 2022-es nyári magazinból

Hozzávalók
8
csirke felsőcomb
só, bors
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
szárzeller
fél szál répa
(50 g)
1 ág
friss rozmaring
100 ml
fehérbor
1 db
kockázott paradicsomkonzerv
(400 g-os kiszerelés)
200 - 250 ml
víz
15 db
fekete, magozott olívabogyó
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A csirke cacciatore elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál olajon mindkét oldalát 5-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Kiszedjük, a maradék olajat ráöntjük és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott rozmaringgal.

Felöntjük a borral, és ha elpárolgott, ráöntjük a paradicsomot, vizet, felforraljuk, belerakjuk a húst, és közepes hőmérsékleten, lefedve fél órát pároljuk, belerakjuk az olívabogyót, majd fedő nélkül további 30 percet főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és kész is.

Elkészítési idő: 80 perc

csirke cacciatore
Csirke cacciatore

Idén nyáron sem kell mellőznötök az SK nyári magazinját, 85 kipróbált recept gondoskodik arról, hogy egy percig se unatkozzatok a konyhában! A megszokott Felzabáltuk mellékletet is megtaláljátok a magazinban, 116 balatoni és olaszos budapesti hely várja, hogy ti is teszteljétek!

Fotó: Zele Timi

A magazint megtaláljátok a webshopban, a könyvesboltokban, az újságosoknál, és a benzinkutakon, úgyhogy keressétek mindenhol is!

www.streetkitchen.hu

A legújabb nyári magazinunkban megtaláljátok a legtutibb olasz recepteket, Lilla ezúttal az északolasz rovatából hozott egy klasszikust. A cacciatore az egyik leghíresebb olasz ragu, ami Trento városából származik. Eheted polentával, krumplival, de ha csak kitunkolod friss kenyérrel, akkor sem fogsz mellélőni.

Hozzávalók

4 főre
8
csirke felsőcomb
só, bors
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
szárzeller
fél szál répa
(50 g)
1 ág
friss rozmaring
100 ml
fehérbor
1 db
kockázott paradicsomkonzerv
(400 g-os kiszerelés)
200 - 250 ml
víz
15 db
fekete, magozott olívabogyó
1 csokor
friss petrezselyem

A csirke cacciatore elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál olajon mindkét oldalát 5-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Kiszedjük, a maradék olajat ráöntjük és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott rozmaringgal.

Felöntjük a borral, és ha elpárolgott, ráöntjük a paradicsomot, vizet, felforraljuk, belerakjuk a húst, és közepes hőmérsékleten, lefedve fél órát pároljuk, belerakjuk az olívabogyót, majd fedő nélkül további 30 percet főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és kész is.

Elkészítési idő: 80 perc

csirke cacciatore
Csirke cacciatore

Idén nyáron sem kell mellőznötök az SK nyári magazinját, 85 kipróbált recept gondoskodik arról, hogy egy percig se unatkozzatok a konyhában! A megszokott Felzabáltuk mellékletet is megtaláljátok a magazinban, 116 balatoni és olaszos budapesti hely várja, hogy ti is teszteljétek!

Fotó: Zele Timi

A magazint megtaláljátok a webshopban, a könyvesboltokban, az újságosoknál, és a benzinkutakon, úgyhogy keressétek mindenhol is!

Ha tetszett a Csirke cacciatore a 2022-es nyári magazinból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept