Húsételek

Csirkechasseur(csirkevadászmódra)

Csirke chasseur (csirke vadász módra)

Hozzávalók
4 db
csirkealsócomb
2 ek
olívaolaj
só, bors
A raguhoz
50 g
vaj
8 szelet
bacon
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
paradicsompüré
30 g
liszt
50 ml
konyak
1 dl
fehérbor
5 dl
víz
200 g
csiperkegomba
300 g
darabolt paradicsom
1 ek
szárított tárkony
2 - 3 szál
kakukkfű
2 ek
worcester szósz
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem apróra vágva
krumplipüré

Elkészítés
A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. A lábosba teszünk egy kevés vajat, majd az apróra vágott bacont körbepirítjuk, ha kész, rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát is.
2-3 perc múlva ráöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, picit lepirítjuk, majd következik a liszt, amit szintén elkeverünk, majd felöntjük a konyakkal, a fehérborral és a vízzel. Megvárjuk, amíg elpárolog az alkohol, majd hozzáadjuk a feldarabolt csiperkét és a paradicsomot, végül sózzuk, tárkonnyal, kakukkfűvel és kevés Worcesterrel ízesítjük.
Visszatesszük a csirkéket bele, és további 45-60 percig főzzük alacsony lángon, vagy amíg a csirkecombok majd le nem esnek a csontról.Krumplipüré-ágyon tálaljuk, gazdagon meglocsolva a szafttal és meghintve petrezselyemmel.
Csirke chasseur
Ha tetszett a csirke chasseur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a recept egy klasszikus francia ételnek állít emléket, melyben a csirkecomb mellé fehérbor, zöldfűszerek, valamint egy paradicsomos szósz kerül; méltán választottuk a világ legjobbjai közé!

Hozzávalók

4 főre
4 db
csirkealsócomb
2 ek
olívaolaj
só, bors
A raguhoz
50 g
vaj
8 szelet
bacon
1 csokor
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
paradicsompüré
30 g
liszt
50 ml
konyak
1 dl
fehérbor
5 dl
víz
200 g
csiperkegomba
300 g
darabolt paradicsom
1 ek
szárított tárkony
2 - 3 szál
kakukkfű
2 ek
worcester szósz
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem apróra vágva
krumplipüré
A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. A lábosba teszünk egy kevés vajat, majd az apróra vágott bacont körbepirítjuk, ha kész, rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát is.
2-3 perc múlva ráöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, picit lepirítjuk, majd következik a liszt, amit szintén elkeverünk, majd felöntjük a konyakkal, a fehérborral és a vízzel. Megvárjuk, amíg elpárolog az alkohol, majd hozzáadjuk a feldarabolt csiperkét és a paradicsomot, végül sózzuk, tárkonnyal, kakukkfűvel és kevés Worcesterrel ízesítjük.
Visszatesszük a csirkéket bele, és további 45-60 percig főzzük alacsony lángon, vagy amíg a csirkecombok majd le nem esnek a csontról.Krumplipüré-ágyon tálaljuk, gazdagon meglocsolva a szafttal és meghintve petrezselyemmel.
Csirke chasseur
Ha tetszett a csirke chasseur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a csirke chasseur (csirke vadász módra) receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése